Wie is Changpeng Zhao

In dit artikel geven we antwoord op de vraag ‘Wie is Changpeng Zhao?’. Hierbij kijken naar zijn persoonlijke leven, carriere, oprichting van Binance en uiteindelijk ook naar het vermogen van Changpeng Zhao.

Aan het einde van dit artikel leggen we ook uit hoe je zelf kunt beginnen met crypto en geld verdienen net als Changpeng Zhao.

Inhoudsopgave

Wie is Changpeng Zhao?

Changpeng Zhao, ook wel bekend als ‘CZ’ is een erg bekende crypto ondernemer. Hij is oorspronkelijk in 1977 geboren in China maar verhuisde met zijn familie naar Canada nadat zijn vader, een professor was verbannen uit China.

Om zijn ouders financieel te ondersteunen nam bij bijbaantjes aan bij benzinestations en bij McDonalds. Later ging Changpeng Zhao studeren aan de McGill University in Montreal voor de studie computer science en behaalde hier ook zijn bachelor in.

wie is changpeng zhao precies

Na zijn studie ging Changpeng Zhao werken in de financiële sector. Hierbij was zijn eerste baan bij de Tokyo Stock Exchange waarbij hij software ontwikkelde die handel orders kon matchen. Ook werkte Changpeng Zhao bij Bloomberg Tradebook waar hij software voor futures ontwikkelde.

In 2005 verhuisde Changpeng Zhao naar Shanghai en begon zijn eerste bedrijf genaamd Fusion Systems. Toen cryptocurrency opkwam kreeg Changpeng Zhao in 2013 al vrij snel interesse in deze nieuwe technologie nadat hij hierover toevallig leerde in een potje poker. 

Hierbij begon hij met werken aan verschillende crypto projecten zoals Blockchain.info en begon hij met de functie hoofd technologie bij de exchange OKCoin.

Binance

Changpeng Zhao is bekend geworden als oprichter en CEO van Binance. Nadat hij OKCoin verliet, haalde hij 15 miljoen dollar op met een initial coin offering voor het starten van de broker Binance, hierbij begon Binance in juli van 2017.

Nadat de broker begon, groeide Binance in slechts acht maanden tijd uit naar de grootste crypto broker ter wereld op basis van handelsvolume. Dit met de betrouwbaarheid, snelheid en goedkope fees die de broker aanbiedt.

In 2018 opende Binance zijn hoofdkantoor in Malta waarmee de broker een hoofdadres in de Europese Unie kreeg. Over de afgelopen jaren is Binance steeds verder gegroeid waarbij de Binance Coin ook eens een van de grootste handelsvolumes ter wereld heeft.

binance Changpeng Zhao

Changpeng Zhao Vermogen

Changpeng Zhao staat bekend als een van de rijkste mensen die zijn geld heeft verdient met crypto. Hierbij wordt Changpeng Zhao zijn vermogen geschat op circa 1,9 miljard dollar. Hiermee heeft hij dus aardig goed verdient als CEO van Binance.

Wel zegt Changpeng Zhao dat hij bijna zijn hele vermogen in crypto heeft zitten. Hierdoor kan het vermogen van Changpeng Zhao erg fluctueren met de volatiele cryptomarkt. Hierbij vertelt hij dat er geen plannen zijn om deze crypto in te wisselen voor traditionele valuta.

Liquiditeit heeft dus de grootste prioriteit van Changpeng Zhao. Verder bezit Changpeng Zhao geen eigen auto’s of huizen. Zijn appartement in Shanghai heeft hij hierbij ook in 2013 verkocht om Bitcoin te kopen. 

Zelfs tegenwoordig als miljardair huurt hij liever een appartement of een hotelkamer. Dit maakt Changpeng Zhao een erg unieke miljardair en een echte crypto enthousiasteling.  

Zelf handelen in crypto

Changpeng Zhao is een echte crypto miljardair geworden. Dit deels door met het oprichten van Binance maar ook door zelf te handelen in crypto. 

Toen hij in 2013 zijn appartement verkocht voor 1 miljoen dollar stopte hij dit gehele bedrag in Bitcoin. Destijds kocht hij Bitcoin met de koers van € 600,-, echter daalde deze koers later naar € 200,-. Ondanks deze daling is Bitcoin flink gestegen over de afgelopen jaren waarbij hij ruim vijftig keer zijn inleg heeft verdient. 

Het leuke van crypto is dat iedereen binnen enkele uren kan beginnen. Hierbij kun je gemakkelijk een account openen bij een broker als Binance en beginnen met handelen. 

Wel raden we aan om eerst een goede basiskennis op te bouwen over crypto. Veel beginners maken de fout om zonder een strategie en kennis te gaan handelen om vervolgens willekeurige crypto te kopen. Deze beginners verliezen dan ook vaak geld.

Met het opbouwen van kennis door middel van een crypto cursus zul je deze beginnersfouten vermijden. Daarnaast leer je welke bewezen handelsstrategieën je kunt gebruiken bij handelen in crypto. 

De grootste cursus in Nederland is de Crypto Masterclass van Derek Westra en Patrick Suiker, beide crypto-handelaren die sinds 2013 actief zijn. 

Om te ontdekken of crypto echt bij je past, kun je de gratis training van de Crypto Masterclass volgen via de onderstaande knop. Na het volgen van de training kun je tevens de Crypto Masterclass aanschaffen met 50% korting.