Trust Wallet naar Bitvavo

Hoewel Trust Wallet door veel gebruikers wordt gezien als een fijne app kan het soms handiger zijn om je digitale valuta op een exchange te zetten. Daarom zullen we in dit artikel uitleggen hoe switchen van Trust Wallet naar Bitvavo werkt.

Met de drie eenvoudige stappen uit dit artikel zul je snel je crypto kunnen overboeken naar Bitvavo. Ook behandelen we hierbij de voordelen van Bitvavo en veelgestelde vragen in dit proces.

Inhoudsopgave

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange die sinds 2018 bestaat. Over de afgelopen jaren is Bitvavo uitgegroeid tot de populairste exchange van Nederland waarbij tienduizenden handelaren actief zijn op het platform.

In totaal heeft Bitvavo hierbij een aanbod van meer dan 150 cryptomunten en kun je ook met ruim 15 cryptomunten geld verdienen door middel van staking. Daarnaast heeft Bitvavo ook een eigen app voor Android en IOS waarmee je ook buitenshuis kunt handelen.

Ook staat Bitvavo bekend om de goedkope handelskosten van het platform. Hierbij betaal je slechts 0,25% per transactie zelfs wanneer je met kleine bedragen handelt. Dit is een stuk goedkoper dan andere exchanges waarbij je vaak tussen de één en twee project betaald.

Als lezer van CryptoSuccesGids kun je nu ook gebruik maken van de welkomstaanbieding van Bitvavo. Met deze actie kun je de eerste duizend euro gratis handelen en betaal je dus geen handelskosten. Via de onderstaande knop maak je gebruik van de welkomstaanbieding.

bitvavo logo

Bitvavo

Start vandaag nog met handelen bij Bitvavo en betaal de eerste week geen handelskosten tot € 1000,-. Maak gebruik van deze welkomstaanbieding via de onderstaande knop.

Trust Wallet naar Bitvavo

Wanneer je graag van Trust Wallet naar Bitvavo cryptocurrency wilt versturen kun je de volgende drie stappen volgen.

Stap 1 – Maak een Bitvavo account aan

Natuurlijk kun je geen cryptovaluta overboeken van Trust Wallet naar Bitvavo zonder dat je eerst een Bitvavo handelsaccount hebt aangemaakt. Dit proces kun je vrij gemakkelijk binnen enkele minuten doorlopen.

Ga hiervoor naar de website van Bitvavo (via deze link kun je de eerste duizend euro gratis handelen). Klik vervolgens op aanmelden en vul je gegevens in waaronder je naam, e-mailadres, en wachtwoord. Kies hierbij uiteraard een sterk en origineel wachtwoord om je account zo goed mogelijk te beveiligen.

Vervolgens zul je nog het e-mailadres en je legitimatie moeten verifiëren. Dit is tegenwoordig door regelgeving verplicht bij elke crypto exchange. Je kunt hierbij je legitimatie gemakkelijk verifiëren via je smartphone. Zodra deze stappen zijn voltooid kun je gaan handelen op Bitvavo.

Stap 2 – Wallet adres opzoeken

Voordat je cryptocurrency kunt overboeken moet je natuurlijk eerst het adres van de wallet weten waarna je crypto gaat versturen. Ga hiervoor naar Bitvavo en navigeer naar de digitale valuta die je wilt gaan storten en klik hierop.

Vervolgens kun je naar het tabblad ‘Storten’ gaan van een cryptomunt waarmee je vervolgens het desbetreffende adres van de cryptomunt zichtbaar krijgt. Met dit adres zul je straks digitale valuta kunnen overboeken.

Let op: Elke cryptovaluta heeft een eigen adres. Als je bijvoorbeeld Bitcoin van Trust Wallet naar Bitvavo wil versturen zorg er dan voor dat je specifiek het wallet adres van Bitcoin opzoekt. Ook kun je enkel cryptomunten naar Bitvavo sturen die door de exchange worden ondersteund.

Stap 3 – Overboeken

De laatste stap is om naar je Trust Wallet app te gaan en de cryptomunt te selecteren die je wilt gaan overboeken. Vervolgens kun je hierbij het adres invoeren van de cryptomunt die je op Bitvavo hebt opgezocht.

Voor sommige digitale valuta zoals EOS, NEM, Steem, XLM en XRP dien je ook een tag/memo in te vullen. Deze kun je ook vinden op Bitvavo onder het tabblad ‘Storten’ van de specifieke cryptomunt.

Wees heel voorzichtig met het versturen van cryptomunten van Trust Wallet naar Bitvavo. Indien je cryptovaluta stuurt naar een verkeerd adres of netwerk zal dit zeer waarschijnlijk lijden tot het verlies van de cryptocurrency. Zorg dus dat je altijd goed controleert voordat je de cryptovaluta overboekt.

Indien alles goed is ingevuld kun je de crypto versturen waarna de crypto meestal binnen een paar minuten tot enkele uren op het Bitvavo-account staat.

trust wallet naar bitvavo crypto storten

Bitvavo naar Trust Wallet

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je juist graag cryptovaluta wilt overboeken van Bitvavo naar Trust Wallet. Dat kan met de volgende 3 stappen. 

Stap 1 – Maak een Trust Wallet aan

De eerste stap is het aanmaken van een Trust Wallet. Hiervoor kun je via de Appstore of Google Playstore de app downloaden op je smartphone. Nadat dit gedaan is kun je een account aanmaken waarmee je een eigen Trust Wallet opzet.

Stap 2 – Wallet adres opzoeken

Nadat je Trust Wallet is aangemaakt kun je de app openen en naar je wallet navigeren. Selecteert vervolgens de cryptomunt die je wilt gaan versturen van Bitvavo naar Trust Wallet. Indien de cryptomunt niet in je wallet staat kun je deze eerst handmatig toevoegen.

Zodra je de cryptomunt hebt geselecteerd kun je het adres hiervan vinden. Dit is het adres die je straks gaat gebruiken bij Bitvavo. Zorg er wederom voor dat je enkel cryptomunten naar een adres van hetzelfde netwerk en crypto stuurt aangezien elke crypto een eigen adres heeft.

Stap 3 – Overboeken

Voordat je digitale valuta kunt verzenden naar een extern adres op Bitvavo dien je eerst het adres toe te voegen aan het adresboek van je Bitvavo-account. Dit zorgt ervoor dat je het risico op eventuele fouten beperkt en hiermee ook de transacties gemakkelijk kunt bijhouden.

Wanneer dit gelukt is kun je naar het dashboard van Bitvavo gaan en de cryptomunt die je wilt gaan versturen selecteren. Ga vervolgens naar het tabblad ‘Opnemen’ en vul je het adres van je Trust Wallet in. 

Controleer wederom goed of alles goed ingevuld staat voordat je de opdracht bevestigd. Dit aangezien foutieve handelingen zoals een verkeerd adres of netwerk kunnen lijden tot het verliezen van de crypto.

crypto opnemen op bitvavo

Waarom beginnen met Bitvavo?

Mogelijk heb je nog twijfels of je wel of niet crypto moet overboeken naar Bitvavo hebben we inzichtelijk gemaakt wat de voordelen en nadelen van Bitvavo zijn.

Voordelen

  • Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk waarbij het platform twee interfaces heeft. Een eenvoudig interface voor beginners en een gevorderd interface met uitgebreide koersen en data;
  • Handelen op Bitvavo is erg goedkoop waarbij je slechts 0,25% betaald per transactie. Met de welkomstaanbieding betaal je zelfs geen handelskosten over de eerste duizend euro;
  • Bitvavo beschikt over een eigen app voor zowel IOS als Android wat betekent dat je ook buitenshuis gemakkelijk crypto kunt verhandelen;
  • Op het gebied van veiligheid heeft Bitvavo een erg goede reputatie waarbij het nog nooit succesvol is gehackt. Ook is Bitvavo continu bezig met veiligheid en zijn ze erg duidelijk over de veiligheidsmaatregelen op hun website;
  • Bitvavo is een Nederlands bedrijf waardoor het zich ook aan Nederlandse regelgeving moet houden en onder toezicht staat van instanties die controleren of het bedrijf zijn verplichtingen en taken goed uitvoert.

Nadelen

  • Hoewel Bitvavo momenteel een steeds groter aanbod aan cryptomunten krijgt is het aanbod met 150 cryptomunten wat kleiner in vergelijking met concurrenten;
  • Je hebt bij Bitvavo niet de mogelijkheid om in andere financiële producten te handelen zoals bijvoorbeeld Futures. Hiermee zijn de mogelijkheden wat beperkter dan bijvoorbeeld Binance.

Trust Wallet naar Bitvavo conclusie

In dit artikel hebben we in drie eenvoudige stappen uitgelegd hoe je crypto kunt overboeken van Trust Wallet naar Bitvavo en andersom. We hopen dat je hiermee inzichtelijk hebt gekregen hoe dit proces werkt en welke voordelen Bitvavo heeft.

Mocht je nu willen beginnen met handelen op Bitvavo kun je via de onderstaande knop gebruik maken van de welkomstaanbieding. Hierbij betaal je de eerste week geen handelskosten tot duizend euro waardoor je nu nog goedkoper kunt handelen.

Veelgestelde vragen

Is Bitvavo ook een wallet?

Naast dat je op Bitvavo cryptovaluta kunt kopen en verkopen kun je op Bitvavo ook cryptocurrency bewaren. Hiermee is Bitvavo dus ook gelijk een wallet waarop je cryptomunten kunt bewaren. Hier rekent Bitvavo geen additionele kosten voor.

Is de wallet van Bitvavo veilig?

De wallet van Bitvavo kan als erg veilig gezien worden. Bitvavo is continu bezig met veiligheid en is als resultaat hiervan nog nooit succesvol gehackt. Natuurlijk kun je voor extra zekerheid altijd je cryptovaluta op een hard wallet plaatsen.

Hoeveel betaal je bij Bitvavo?

Bitvavo is de goedkoopste crypto exchange van Nederland. Hierbij betaal je maximaal 0,25% per transactie zelfs wanneer je met kleine bedragen handelt. Indien je met groot volume gaat handelen kan het zelfs nog goedkoper worden.

Is je geld op Bitvavo verzekerd?

Bitvavo werkt met twee toonaangevende custody partijen om het grootste gedeelte van de cryptovaluta op cold wallets te bewaren. Deze custody aanbieders zijn verzekerd tot 250 miljoen dollar.

Plaats een reactie