Kleine Crypto met Potentie

Crypto is de afgelopen jaren erg populair geworden in Nederland. Hierbij heb je naast de welbekende Bitcoin duizenden altcoins waarin je kunt investeren. Maar welke zijn nu de beste? In dit artikel ontdek je dan ook 12 kleine crypto met potentie.

Dit is vooral handig aangezien ondanks dat Bitcoin een ongelooflijke investering is gebleken voor wie er vroeg bij was, Bitcoin tegenwoordig erg duur is. Daarbij is Bitcoin in vergelijking met andere altcoins de afgelopen tijd ook achtergebleven qua rendement. 

Inhoudsopgave

Investeren in kleine crypto met potentie

De populariteit van crypto wordt jaarlijks steeds groter. Zelfs nationale en international persinstellingen volgen tegenwoordig de dagelijkse beweging van cryptomunten en andere digitale valuta op de voet. Dit terwijl crypto een paar jaar geleden nog weinig in het nieuws kwam.

Bitcoin is een van de populairste munten en wordt door bijna iedereen herkend en vertrouwd. Echter, vinden sommige investeerders dat Bitcoin door de hoge prijs minder ruimte voor groei heeft en zijn daarmee op zoek naar kleine crypto met potentie om in te investeren.

Voordat je gaat investeren in deze cryptomunten is het wel belangrijk om te weten dat altcoins vaak nog een stapje volatieler zijn dan Bitcoin. Dit kan leiden tot een groot rendement, maar ook in een groot verlies als je op het verkeerde moment instapt. Ben je dus bewust van de risico’s en investeer alleen met geld dat je kunt missen.

Mocht je nog geen handelsaccount hebben voor cryptocurrency, kun je bij Bitvavo beginnen. Bij deze Nederlandse exchange kun je handelen in ruim 150 cryptomunten. Daarnaast is Bitvavo erg veilig en heeft het de goedkoopste tarieven van Nederland. Via de onderstaande knop betaal je de eerste week geen handelskosten tot € 1000.

Kleine crypto met potentie

De volgende 12 kleine crypto met potentie kunnen mogelijk goede investeringsmogelijkheden zijn. Doe uiteraard zelf ook altijd goed onderzoek op basis van de huidige koers en actualiteiten.

Cardano (ADA)

Cardano is een smart contract platform waarmee gedecentraliseerde apps worden gecreëerd. Het blockchain-platform is gebouwd op een roof-of-stake consensusprotocol genaamd Ouroboros. Deze protocol kan transacties valideren zonder hoge energiekosten.

Volgens de ontwikkelaars maakt Ouroboros hiermee het Cardano-netwerk een duurzame manier van decentralisatie. Het symbool voor het Cardano-token ADA is afkomstig van de 19e-eeuwse wiskundige Ada Lovelace.

Meestal handelt Cardano tussen de € 0,50 en € 2 waarmee het qua waarde per eenheid een stuk lager ligt dan andere cryptocurrency. Wel is Cardano op het gebied van marktaandeel erg groot. Van de maximale voorraad van 45 miljard Cardano zijn momenteel 32 miljard in omloop.

Polygon (MATIC)

Polygon is een gedecentraliseerde applicatie gebouwd op het Ethereum netwerk. Hierbij kan Polygon gezien worden als een raamwerk voor het creëren van blockchain netwerken die onderling verbonden zijn.

Polygon maakt gebruik van nieuwe technologieën die enkele tekortkomingen van Ethereum overwinnen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de doorvoer, gebruikerservaringen, controle door de gemeenschap en de snelheid van de transacties.

Het netwerk werd oorspronkelijk in oktober 2017 gelanceerd. De maximale voorraad van de munt is 10 miljard waarvan inmiddels 7,1 miljard munten in omloop zijn. Verder staat Polygon ook binnen de top 20 qua marktaandeel.

USD Coin (USDC)

De USD Coin is een zogenaamde stablecoin. Dit betekent dat de waarde gekoppeld is aan een andere activa welke in dit geval de Dollar is. USD Coin volgt dus de waarde van de Dollar en is hierdoor erg stabiel wanneer je het vergelijkt met andere cryptocurrencies.

Vaak wijken de prijzen van USD Coin maar een paar honderdsten van een cent af van de Dollar. Doordat we in Nederland de Euro gebruiken heeft de koers van de USD Coin wel wat bewegingsruimte wegens de wisselkoersen tussen Euro en Dollar.

Het interessante van USD Coin is dat je door middel van staking wel een soort van rente kunt verdienen. Wanneer je gaat beginnen met Bitvavo ontvang je hierbij 6,1% rente op jaarbasis zodra je geld investeert in USD Coin.

Ripple (XRP)

XPR is ontwikkeld door het bedrijf Ripple dat wereldwijde transacties faciliteert. Hierbij zegt Ripple dat XRP is gebouwd met het doel om transacties sneller, betrouwbaarder en tegen voordelige tarieven uit te voeren dan het traditionele SWIFT grensoverschrijdende banktransactiemodel.

Hierbij maakt XPR gebruik van een open-source gedistribueerd grootboek genaamd XRP Ledger. Over de afgelopen jaren is Ripple wel een aantal keer in conflict geweest met de Amerikaanse toezichthouder wat op momenten een negatief effect heeft gehad op de waarde.

VeChain (VET)

Met slechts een prijs van tientallen cent kan VeChain qua prijs per munt gezien worden als een kleine cryptomunt. VeChain is hierbij de digitale valuta voor de indrukwekkend genaamde VeChain Thor Blockchain.

De VeChain Thor Blockchain is speciaal ontworpen met het doel voor supply chain management en bedrijfsprocessen. Dit wordt gedaan door het gebruik van de gedistribueerde grootboek technologie.

Chainlink (LINK)

Net als Polygon is Chainlink ook gebouwd op basis van het Ethereum netwerk. Hierbij staat Chainlink bekend als het grootste en eerste orakel-netwerk. Dit is een protocol dat data verzamelt, analyseert en vervolgens uitwisselt tussen de real-world en blockchain.

Het netwerk kan hierbij bijvoorbeeld gebruikt worden om veilig verbinding te maken met externe gegevensbronnen, API’s en betalingssystemen. Chainlink zelf wilt hierbij de mogelijkheden voor slimme contracten uitbreiden met behoudt van de veiligheid en betrouwbaarheid van de blockchain.

Stellar (XLM)

Stellar is een betalingsnetwerk en is bedoeld om financiële instelling te verbinden die grote transacties willen uitvoeren. Hierbij kunnen dit soort transacties op het Stellar netwerk snel worden uitgevoerd tegen weinig tot geen kosten. Dit terwijl je bij traditionele transacties of bij andere blockchain netwerken een hogere tarieven betaald.

Over de afgelopen jaren is Stellar wel uiterst volatiel gebleken. Wel kan het gezien worden als een kleine crypto met potentie. De totale voorraad van Stellar ligt net boven de 50 miljard munten waarvan ongeveer de helft in omloop is.

Tether (USDT)

Net als de USD Coin is Tether ook een stablecoin. Hierbij is Tether ook gekoppeld aan de Dollar waardoor de prijs vrij stabiel blijft in vergelijking met andere cryptomunten. Meestal is de prijs daarbij maar een paar hondersten verwijdert van de Dollar.

Net als bij de USD Coin kun je wel geld verdienen door middel van staking. Op Bitvavo ontvang je 6,1% aan rente op jaa rbasis. Hierdoor kun je op het risico van de wisselkoersen na vrij stabiel geld verdienen door middel van staken.

Decentraland (MANA)

Gedurende 2021 heeft MANA een ongelofelijke grote groei meegemaakt. Decentraland is een virtual reality platform op de Ethereum blockchain. Het platform stelt contentmakers in staat tot het maken van content en om hiermee geld te verdienen.  

Daarmee wilt Decentraland graag inspelen op het feit dat mensen steeds meer tijd doorbrengen in de virtuele wereld zowel voor ontspanning als werk. Met de groei in het aantal gebruikers en stijgende crypto prijzen lijkt het project de goede kant op te gaan.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin is origineel ontstaan als een grap en een satirische kijk op Bitcoin. Wel heeft de munt in het verleden grote stijgingen meegemaakt voornamelijk op basis van hype en tweets van Elon Musk. Daarmee hebben ook veel exchanges tegenwoordig Dogecoin in hun aanbod.

Ten opzichte van andere cryptomunten heeft Dogecoin geen echte functie en moet het dus echt hebben van hype en promotie door bekende personen. Hoewel het beschouwt kan worden als kleine crypto met potentie maakt het tegelijkertijd Dogecoin wel een stuk risicovoller. Daarmee is het ook onzeker of Dogecoin wel echt een toekomst heeft.

Chiliz (CHZ)

Chiliz is actief in de sport- en entertainment sector waarmee de munt voor verschillende doeleinde gebruikt kan worden. Hiermee kan met Chiliz bijvoorbeeld Fan Tokens gekocht worden of invloed worden uitgeoefend en stemmen op clubgerichte polls.

Hierbij is Chiliz onder andere uitgegroeid tot de toonaangevende blockchain in de esports arena. De cryptomunt staat inmiddels in de top honderd als het komt op marktaandeel en het bedrijf achter Chiliz is van plan om zijn activiteiten steeds verder uit te breiden.

Holo (HOT)

Holochain is een goedkoper en groter schaalbaar alternatief voor de blockchain. Hierbij is het een opkomende technologie die een open source gedistribueerde netwerkinfrastructuur biedt om veilig te communiceren zonder de enorme opslag en gegevensuitwisseling die vereist is bij blockchain.

Zodra iemand rekenkracht en opslagruimte ter beschikking stelt, verdient diegene daarvoor Holofuel als beloning. Verder hoeven gebruikers niet voor elke transactie bevestiging te krijgen en slaat elke peer in het netwerk zijn eigen gegevens lokaal op in zijn apparaat. Hiermee kunnen applicaties weer sneller communiceren.

Zelf kleine crypto met potentie vinden

De kleine crypto met potentie kunnen snel veranderen. Het kan voorkomen dat op korte termijn sommige cryptomunten geen potentie meer hebben. Daarnaast worden ook continu nieuwe cryptomunten op de markt gebracht waarbij zich interessante kansen kunnen voordoen.

Daarom is het belangrijk dat je ook zelfstandig kleine crypto met potentie kunt vinden. We raden daarom het volgen van een crypto cursus ten zeerste aan. Hiermee zul je alle belangrijke basiskennis over crypto en blockchain leren. 

Ook zul je met een crypto cursus handelsstrategieën en portfoliomanagement leren. Dit maakt dat een crypto cursus je op het juist pad zet wanneer je graag geld wilt verdienen met cryptocurrency. Als crypto cursus raden we de Crypto Masterclass aan.

Deze crypto cursus wordt gegeven door experts Patrick Suiker en Derek Westa. Hierbij bevat de cursus ruim 40 uur aan videomateriaal, 6 e-books en een eigen community. Dit maakt deze cursus erg leerzaam en interessant voor iedereen die net begint met crypto!

Kleine crypto met potentie conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar 12 kleine crypto met potentie. We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen van de verschillende cryptomunten die op de markt beschikbaar zijn. 

Zoals eerder gezegd is het belangrijk dat je ook eerst zelf goed onderzoek doet op basis van actualiteiten voordat je investeert in deze cryptomunten. Zorg er ook voor dat je alleen geld investeert dat je ook echt kunt missen. Beleggen brengt namelijk risico’s met zich mee.

kleine crypto met potentie conclusie

Plaats een reactie