Wat zijn Cryptomunten?

In dit artikel geven we antwoord op de vraag ‘wat zijn cryptomunten?’. Hierbij leer je welke soorten cryptomunten er zijn en in hoeveel cryptomunten je kunt handelen. Dit om een goed beeld te geven over de werking van crypto.

Ook laten we zien hoe je zelf kunt gaan investeren in crypto en hoe je ontdekt welke cryptomunten de meeste potentie hebben.

Inhoudsopgave

Wat zijn cryptomunten?

Om antwoord te geven op de vraag ‘wat zijn cryptomunten’ is het eerst belangrijk om te weten wat blockchain is. Cryptomunten werken door middel van blockchain, wat een gedecentraliseerde technologie verspreid over vele computers is die transacties beheert en vastlegt.

Deze blockchain technologie zorgt voor een excellente veiligheid van cryptomunten. Een cryptomunt is daarbij een digitale valuta die gebruikt kan worden om goederen en diensten online te kopen.

Cryptomunten werken hierbij met een grootboek met sterke cryptografie om online transacties te beveiligen. Over het algemeen hebben de meeste mensen interesse in crypto om deze te verhandelen met het doel om geld te verdienen.

Cryptomunten zijn erg populair om onder andere de volgende drie redenen:

  • Mensen vinden het fijn om crypto te hebben aangezien centrale banken hier geen invloed op hebben. Dit betekend dat je geld minder snel in waarde zal verminderen door middel van inflatie;
  • Veel mensen verwachten dat crypto op de lange termijn in waarde zullen stijgen doordat steeds meer mensen er gebruik van zullen maken. Hierdoor kopen zij cryptomunten aan voor de lange termijn;
  • Andere zien cryptomunten door hun volatiliteit weer als de ideale methode om geld te verdienen door middel van daytrading.
wat zijn cryptomunten

Soorten cryptomunten

Alle cryptomunten naast de Bitcoin worden ook wel altcoins genoemd. Van deze cryptomunten heb je weer verschillende soorten. De volgende twee soorten cryptomunten zijn hierbij het belangrijkst om te weten als beginner.

Stablecoins

De meeste crypto op de markt zijn erg volatiel. Dit betekend dat op korte termijn de waarde van een cryptomunt erg snel kan stijgen of dalen. Hierdoor hebben handelaren in korte termijn grote bedragen verdient maar uiteraard ook verloren.

Een stablecoin daartegen koppelt vaak zijn waarde aan een goed. Voorbeeld hiervan is de cryptomunt USD Coin. Deze cryptomunt heeft zijn waarde gekoppeld aan de koers van de Dollar. Hierdoor zal de waarde maar nauwelijks stijgen of dalen.

Stakingcoins

Naast dat je geld kunt verdienen met het inkopen van crypto voor een lage prijs om deze weer te verkopen voor een hogere prijs kun je ook geld verdienen met staking. Dit is het vergrendelen van cryptomunten voor het ondersteunen en versterken van het crypto-netwerk.

In ruil hiervoor krijg je een vergoeding uitbetaald welke vaak bestaat uit nieuwe cryptomunten uit het netwerk. Het is vergelijkbaar met hoe iemand rente zou ontvangen voor het aanhouden van geld op een bankrekening.

Per cryptomunt kan het verschillen hoeveel je uitbetaald krijg op jaarbasis. Vaak ligt dit tussen de twee en twaalf procent. Voorbeelden van crypto met de mogelijkheid tot staking zijn Ontology, ICON, Dai en Ethereum. 

Hoeveel cryptomunten zijn er?

Naast de welbekende Bitcoin zijn er op het moment van schrijven meer dan tienduizend cryptomunten beschikbaar. Daar komt in lijn met de groei van de populariteit in crypto jaarlijks steeds meer crypto bij. 

Je zult ongetwijfeld wel eens gehoord hebben van crypto als Ethereum, NEO, Cardano en Ripple. Dit zijn voorbeelden van crypto waarin veel gehandeld wordt naast de Bitcoin.

hoeveel cryptomunten zijn er

Investeren in cryptomunten

Je kunt met crypto geld verdienen door deze te minen of verhandelen. Hierbij is handelen in crypto voor de meeste mensen de beste optie. Je kunt daarbij geld verdienen door een cryptomunt voor een lage prijs te kopen en deze weer voor een hogere prijs te verkopen.

Iedereen kan vrij eenvoudig investeren in cryptomunten door deze te kopen via een van de verschillende crypto brokers op de markt. Vergeleken met aandelen betaal je bij crypto een stuk minder handelskosten en is het ook mogelijk om met kleine bedragen te handelen.

Het openen van een handelsaccount bij een crypto broker is vrij eenvoudig waardoor je binnen enkele minuten kunt beginnen met handelen. Als crypto broker raden we de Nederlandse broker Bitvavo aan.

Met deze broker kun je in ruim 85 populaire cryptomunten handelen. Daarbij komt dat Bitvavo de goedkoopste broker van Nederland is waarbij je maximaal 0,25% handelskosten betaald ook wanneer je met kleine bedragen handelt. Ook heeft Bitvavo een eigen Android en IOS app waarmee je buitenshuis kunt handelen.

Goedkoopste broker

bitvavo logo

Bitvavo

Begin vandaag nog met handelen bij Bitvavo en betaal de eerste week geen handelskosten tot € 1000,-. Via de knop maak je gebruik van deze welkomstaanbieding.

Welke cryptomunten kopen

Wanneer je gaat handelen in crypto is het belangrijk om de juiste crypto op het juiste moment te kopen aangezien deze keuze zal bepalen of je geld verdient of verliest met de handel in crypto. 

In het geval dat je weinig tijd hebt maar wel wil weten welke cryptomunten je het beste kunt kopen raden we de Crypto Portfolio aan. In deze portfolio ontdek je cryptomunten die de meeste potentie tonen. Daarnaast hoef je het product maar eenmalig te kopen waarna je levenslang reguliere updates ontvangt om op de hoogte te blijven van de beste crypto.

Wil je liever de vaardigheden opbouwen om zelfstandig crypto te vinden op de markt die veel potentie vertonen? Dan raden we het volgen van een crypto cursus aan. Met een crypto cursus zul je alles over blockchain en crypto leren.

Daarbij komt dat je met een crypto cursus de beste handelsstrategieën leert en de principes van risicomanagement. Vaak komt een crypto cursus ook met een eigen community waarin je vragen kunt stellen en tips van andere handelaren zult lezen. 

Beste Crypto Cursus

Crypto Masterclass

Volg vandaag nog een gratis crypto training van 1,5 uur. Na de gratis training kun je tevens beginnen met de Crypto Masterclass met 50% korting!

Wat zijn cryptomunten conclusie

In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag ‘wat zijn cryptomunten’. Hierbij hebben we gekeken naar de belangrijkste soorten crypto en de hoeveelheid cryptomunten die op de markt te vinden zijn. We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen van crypto en de manieren waarop je geld kunt verdienen.