Is Bitvavo Veilig?

Bitvavo is een erg grote en welbekende broker voor crypto, maar is Bitvavo veilig? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag door te kijken naar de veiligheidsmaatregelen die de broker Bitvavo heeft getroffen.

Hierbij kijken we onder andere naar de bescherming van crypto, privacy en uptime van het platform. Ook zullen we een korte introductie geven over de broker Bitvavo. Hierdoor heb je aan het einde van dit artikel duidelijk of Bitvavo veilig en betrouwbaar is.

Inhoudsopgave

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse crypto broker die bekend staat als de grootste broker op het gebied van crypto van Nederland. Hierbij is de broker in 2018 begonnen door oprichters Tim Baardse en Jelle de Boer.

Op Bitvavo kun je in ruim 85 cryptomunten handelen waarbij ook 16 cryptomunten beschikbaar zijn om passief geld te verdienen door middel van staking. Dit zowel achter de computer als met de Bitvavo app die beschikbaar is voor Android en IOS.

Bitvavo is ook de goedkoopste Nederlandse crypto broker. Waar je bij andere brokers vaak circa 1% handelskosten betaald per transactie, betaal je bij Bitvavo maximaal 0,25% per transactie. Dit zorgt ervoor dat je meer geld kunt verdienen met crypto doordat je minder geld kwijt bent aan een broker.

Ook op het gebied van gebruiksvriendelijkheid scoort Bitvavo goed. Je hebt namelijk twee verschillende interfaces. Een eenvoudige interface voor beginners en een geavanceerd interface met uitgebreide koersen voor gevorderde handelaren. 

Goedkoopste Nederlands Broker

wat is bitvavo logo

Bitvavo

Start vandaag nog met handelen bij Bitvavo en betaal de eerste zeven dagen geen handelskosten tot € 1000,-. Maak gebruik van deze aanbieding via de onderstaande knop.

Is Bitvavo Veilig?

Vergeleken met andere brokers is Bitvavo erg transparant over de veiligheidsmaatregelen die het platform heeft getroffen om de crypto en tegoeden van klanten te beschermen. Om antwoord te geven op de vraag ‘Is Bitvavo Veilig’ zullen we naar de volgende negen veiligheidsmaatregelen kijken.

Cold Wallets

Het grootste gedeelte van de cryptomunten die op Bitvavo staan worden bewaard op zogenaamde cold wallets. Dit zijn wallets waarbij crypto offline wordt opgeslagen op geografisch verspreide locaties.

Verder kunnen deze cold wallets alleen met handmatige en strikte protocollen bereikt worden waardoor de crypto goed beveiligt, is tegen hackers. Dit maakt dat Bitvavo zijn digitale valuta veilig opslaat.

Stichting Bitvavo Payments

Naast digitale valuta is het belangrijk dat geldtegoeden die op je Bitvavo-account staan veilig zijn. Daarom is een speciale stichting opgericht ten behoeve voor Bitvavo klanten voor het afscheiden van tegoeden en het vermogen van Bitvavo als bedrijf.

Deze stichting genaamd Stichting Bitvavo Payments zorgt er dus voor dat bij een faillissement of een andere onverwachte gebeurtenis de tegoeden van klanten veilig staan weggesteld.

Medewerkers

De medewerkers die bij Bitvavo werken zijn elk uitgebreid gescreend met een backgroundcheck en hebben elk een verklaring omtrent gedrag verstrekt aan Bitvavo. Dit om ervoor te zorgen dat de medewerkers die achter de schermen werken betrouwbaar zijn.

Verder verzorgt Bitvavo regelmatig trainingen voor hun medewerkers ten behoeve van de beveiliging van het platform en zodat de medewerkers op de hoogte blijven over de nieuwste veiligheidsrisico’s.

Externe bedrijven

Naast dat eigen medewerkers van Bitvavo het platform 24/7 monitoren, schakelt Bitvavo ook externe bedrijven in ter controle. Deze gespecialiseerde IT-bedrijven voeren controles uit wanneer nieuwe code wordt toegevoegd.

Ook voeren deze bedrijven regelmatig penetration tests uit. Bij deze testen wordt gecontroleerd of Bitvavo en de code nog steeds veilig is op basis van actuele ontwikkelingen zodat ongewenste hackers buiten het platform gehouden worden.

Accountbeveiliging

Hoewel een platform nog zoveel veiligheidsmaatregelen kan hebben, kunnen hackers zich uiteraard ook richten op een persoonlijk handelsaccount. Daarom heb je op Bitvavo verschillende opties om je eigen Bitvavo-account extra te beveiligingen.

Ten eerste is het instellen van twee factor authentication (2FA) beschikbaar voor bij het inloggen op je Bitvavo-account. Verder kun je gebruik maken van apparaat & IP beveiliging, veiligheid notificaties, opname whitelist en antiphishing beveiliging.

Nederlands bedrijf

Waar veel brokers uit andere landen komen of een kantoor hebben op een locatie als Malta is Bitvavo gewoon een Nederlands bedrijf. Hierbij is Bitvavo gevestigd in Amsterdam en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als Bitvavo B.V. met KvK-nummer 68743424.

Privacy

Tegenwoordig is het verplicht bij een crypto broker om je te legitimeren. Bij Bitvavo kun je dit eenvoudig via je telefoon doen met het inscannen van een identiteitsbewijs. Daarmee is het belangrijk dat een broker zorgvuldig met je persoonsgegevens omgaat.

Aangezien Bitvavo een Nederlands bedrijf is voldoen ze aan de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Bij het legitimeren zal een gespecialiseerde dienstverlener de gegevens van je identiteitsbewijs uitlezen die vervolgens deze weer verwijdert. Deze gegevens worden opgestuurd naar Bitvavo en opslagen op een offline server.

is bitvavo veilig

Uptime

Om het hoogst mogelijke veiligheidsniveau in de cloud-infrastructuur te krijgen beschikt Bitvavo over datacenters die over verschillende certificaten beschikken waaronder ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017.

Verder heeft Bitvavo meerdere availability zones en automatische failovers voor het garanderen van een betrouwbaar platform. Hierdoor kun je als gebruiker ook bij een eventuele storing nog steeds bij je crypto en deze verhandelen.

Monitoring

Zoals eerder gezegd wordt het platform van Bitvavo 24 uur per dag en 7 dagen per week gemonitord op ongewenste activiteiten. Hiervoor gebruikt het personeel van Bitvavo geavanceerde monitorings tools om potentiele bedreigingen en ongewone handelingen te detecteren.

Is Bitvavo Veilig Conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar de vraag ‘Is Bitvavo Veilig?’. Hierbij hebben we gekeken naar negen veiligheidsmaatregelen die Bitvavo heeft getroffen voor het garanderen van een veilig platform op het gebied van crypto, geldtegoeden, privacy en uptime.

Op basis van deze veiligheidsmaatregelen kunnen we stellen dat Bitvavo een veilige crypto broker is. Hierbij is het erg mooi om te zien dat Bitvavo erg transparant is over de veiligheidsmaatregelen die ze treffen, waar je bij andere brokers vaak geen informatie kunt vinden. Hierdoor kun je met een veilig gevoel handelen in crypto bij Bitvavo.

Zoals eerder gezegd kun je als lezer van CryptoSuccesGids gebruik maken van een welkomstaanbieding bij Bitvavo. Hierdoor hoef je de eerste zeven dagen geen handelskosten te betalen tot € 1000,-. Via de onderstaande knop maak je gebruik van de aanbieding.