Hoe werkt Daytraden Crypto?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen actief als daytrader op de cryptomarkt. Deze mensen verdienen geld door verschillende cryptomunten op korte termijn te verhandelen op een enkele dag. In dit artikel geven we daarom antwoord op de vraag ‘hoe werkt daytraden crypto?’. 

Hierbij zullen we uitleggen wat daytraden precies is en geven we vijf stappen waarmee je kunt beginnen met daytraden. Hierdoor heb je aan het einde van dit artikel inzichtelijk hoe daytraden in crypto werkt.

Inhoudsopgave

Wat is daytraden crypto?

Bij handelen in crypto hebben mensen het doel om geld te verdienen door cryptomunten voor een lage prijs te kopen en deze weer voor een hogere prijs te verkopen. Hierbij handelen mensen op lange of korte termijn.

Daytraden is handelen in crypto op zeer korte termijn. Hierbij worden cryptomunten aangekocht die vervolgens na enkele minuten of uren weer verkocht worden. Dit met als doel om aan het einde van de dag een mooi bedrag verdient te hebben.

Laten we kijken naar een voorbeeld van daytraden:

  1. Jan koopt Ethereum Classic (ETC) doordat op basis van een technische analyse blijkt dat de prijs waarschijnlijk zal gaan stijgen;
  2. Totaal koopt Jan 10 ETC voor € 76,- per cryptomunt;
  3. De prijs van ETC stijgt in enkele uren naar € 90,- maar begint weer te dalen;
  4. Uiteindelijk verkoopt Jan zijn ETC voor € 86,- per cryptomunt;
  5. Hiermee heeft Jan in een paar uur tijd € 100,- verdient met daytraden.

In dit voorbeeld zie je een succesvolle transactie. Het is wel belangrijk om te onthouden dat het ook de andere kant op kan gaan. Wanneer de koers juist omlaag was gegaan had Jan € 100,- verloren.

Daytraden kost ook redelijk wat tijd. Dit doordat je constant de koersen van cryptomunten in de gaten dient te houden. Mocht je weinig tijd hebben, kun je beter gaan handelen in crypto op lange termijn.

wat is daytraden crypto

Hoe werkt daytraden crypto?

Om antwoord te krijgen op de vraag ‘Hoe werkt daytraden crypto?’ is het belangrijk dat je een paar zaken over crypto en daytraden inzichtelijk hebt. 

Cryptomarkt

In vergelijking met de traditionele beurs zit de cryptomarkt anders in elkaar. Als eerst zijn cryptomunten erg volatiel, wat betekent dat de prijs van een cryptomunt erg snel kan stijgen of dalen.

Ook uniek is dat de cryptomarkt 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend is. Hierdoor kun je daytraden op de momenten die jou het beste uitkomen. 

Risicobeheersing

Wanneer je gaat daytraden is het belangrijk dat je risico’s goed kunt beheersen. Daarbij is het aangeraden om bij een trade nooit meer dan 1% van je tegoed op je account te riskeren. 

Ook is het belangrijk dat je nooit verliezen gaat najagen. Veel beginners maken de fout dat ze verliezen zo snel mogelijk willen goedmaken. Stop daarom altijd wanneer je meer dan 3% van je kapitaal verliest in een dag. Dit is namelijk een signaal dat de strategie die je gebruikt niet goed werkt.

Hardware

Voor daytraden heb je zeker geen dure computer nodig. Wel is het belangrijk dat je computer niet vastloopt en dat je over een goede internetverbinding beschikt. Een computer die vastloopt op het verkeerde moment kan namelijk nadelige gevolgen hebben.

Beginnen met daytraden crypto

Wanneer je wilt beginnen met daytraden crypto raden we de volgende vijf stappen aan. Voordat je gaat beginnen met daytraden in crypto is het wel belangrijk om het volgende te weten. 

Geld verdienen met daytraden is erg lastig en de meeste mensen zullen hiermee ook geld verliezen. Handel daarom altijd alleen met geld waarvan je ook bereid het bedrag te verliezen.

Beter is om eerst een crypto cursus te volgen. Hiermee zul je alle belangrijke kennis over cryptocurrency leren en bewezen handelsstrategieën ontdekken. Hiervoor raden wij de Crypto Masterclass aan. Via de onderstaande knop kun je een gratis training van 1,5 uur volgen. 

Stap 1: Broker

Om te beginnen met daytraden is de eerste stap om je aan te melden bij een broker. Bij een crypto broker kun je 24/7 crypto verhandelen. Als daytrader is het belangrijk dat je een broker kiest met lage handelskosten. Daarom raden we Bitvavo en Binance aan voor daytraders. 

Bitvavo 

Binnen Nederland is Bitvavo de grootste broker. Deze Nederlandse broker beschikt over ruim 80 cryptomunten. Hierbij heeft Bitvavo ook een eigen app en een geavanceerde interface met koersen per cryptomunt.

Bij Bitvavo betaal je maximaal 0,25% handelskosten per transactie, ook wanneer je aan het daytraden bent met kleine bedragen. Dit maakt Bitvavo een zeer geschikte broker voor daytraders. Via de onderstaande knop betaal je ook nog eens geen handelskosten de eerste zeven dagen tot € 1000,-.

Binance

Een andere goede optie voor daytraders is Binance. Deze broker is sinds 2017 actief en inmiddels uitgegroeid naar de grootste broker ter wereld. Hierbij heb je keuze in ruim 200 cryptomunten en betaal je maximaal 0,1% handelskosten per transactie.

Bij Binance heb je ook de mogelijkheid om te handelen met hefboomeffect en om short te gaan op cryptomunten. Dit maakt Binance een erg fijne broker wegens de vele mogelijkheden die het platform heeft.

Stap 2: Onderzoek 

Als daytrader is het belangrijk dat je op basis van onderbouwde keuzes crypto aankoopt. Daytraders gebruiken hiervoor meestal technische analyses waarbij gekeken wordt naar prijsactie, volume, technische indicatoren en grafiekpatronen.

Stap 3: Crypto kopen

Om cryptomunten te kopen kun je geld storten op het account die je hebt aangemaakt bij een broker. Hierdoor kun je traditionele valuta omzetten naar digitale valuta. Begin hierbij met een klein bedrag als je nog weinig ervaring hebt als daytrader.

Wanneer je een cryptomunt uiteindelijk koopt op basis van je onderzoek is het ook belangrijk dat je een stop loss gebruikt. Met een stop loss zal de cryptomunt automatisch verkocht worden op een vooraf ingesteld prijsniveau.

Stel je koopt Ethereum Classic voor € 100,- zou je een stop loss kunnen instellen op € 90,- ofwel tien procent. Hiermee ben je beschermt tegen een grote prijsdaling doordat de cryptomunt automatisch verkocht wordt op € 90,-.

Stap 4: Koers monitoren

Door de koersen van cryptomunten die je hebt aangekocht in de gaten te houden kun je het juiste moment uitkiezen om de cryptomunt uiteindelijk te verkopen.

hoe werkt daytraden crypto koers monitoren

Stap 5: Crypto verkopen

De laatste stap is om uiteindelijk de crypto te verkopen. Dit kan als daytrader na enkele minuten of na een aantal uur zijn. Daytraders hebben hierbij aan het einde van de dag alle posities afgesloten. Daarmee weet je ook meteen hoeveel je verdient hebt op een dag.

Wanneer je winst hebt gemaakt kun je dit bedrag gelijk storten naar je bankrekening. Afhankelijk van de broker heb je het tussen enkele uren en een paar dagen het bedrag op je bankrekening staan.

Hoe werkt daytraden crypto conclusie

In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag ‘Hoe werkt daytraden crypto?’. Als je dit artikel van begin tot eind hebt gelezen weet je welke zaken komen kijken bij daytraden in crypto.

Zoals eerder aangegeven raden we het aan om eerst een crypto cursus te volgen voordat je gaat daytraden in crypto. Zonder kennis en strategie zul je namelijk bijna altijd geld verliezen met daytraden.

Nu je meer weet over daytraden in crypto is het tijd om zelf actie te ondernemen. Meld je aan bij een broker als Bitvavo en leer meer over handelsstrategieën. We wensen je alvast veel succes!