Hoe verdien je geld met Bitcoins?

Hoe verdien je geld met Bitcoins? In dit artikel ontdek je vijf manieren waarop dit mogelijk is. Bitcoin (BTC) is al altijd de nummer één cryptocurrency geweest. Hierbij hebben over de jaren heen veel mensen mooie bedragen verdient aan de Bitcoin op verschillende manieren. 

Wanneer je ook geld wilt verdienen met Bitcoin is het niet altijd even makkelijk om de beste route te kiezen. Sommige mensen vatten Bitcoin verkeerd op als gratis geld, terwijl dat het zeker niet is. Als je graag met Bitcoin wilt gaan werken en geld verdienen ontdek je de meest interessante methoden in dit artikel!

Inhoudsopgave

Hoe werkt Bitcoin?

Bitcoin is de meest bekende en populairste cryptocurrency ter wereld. Hierbij heeft Bitcoin per december 2021 een marktaandeel van circa veertig procent van de gehele cryptomarkt. Sinds het ontstaan in 2009 door pseudoniem Satoshi Nakamoto is Bitcoin erg hard gegroeid.

Bitcoin is een digitale valuta met een gedecentraliseerd netwerk die werkt doordat computers met elkaar communiceren om transacties te valideren. Daarbij maakt Bitcoin gebruik van de blockchain technologie om transacties te bevestigen en bij te houden.

Voor het verkrijgen van Bitcoins wordt deelgenomen aan computergestuurde pogingen om complexe puzzels op te lossen en groepen transacties te verifiëren die blokken worden genoemd. Indien de blokken succesvol zijn, worden ze deel van de keten.

Wanneer blokken deel gaan uitmaken van de keten, ontvangen de individuen die de puzzels hebben opgelost ofwel de miners beloningen. Verder kun je ook Bitcoin verkrijgen door ze rechtstreeks te kopen van mensen die ze al bezitten.

Het interessante van Bitcoin is dat het volledig op zichzelf staat en dus niet afhankelijk is van een centrale overheid of bank. Dit maakt samen met de groeiende populariteit Bitcoin erg interessant om op diverse manieren er geld aan te verdienen. 

Hoe verdien je geld met Bitcoins?

Bitcoins zijn dus erg populair en hebben al jaren het grootste aandeel op de cryptomarkt. Maar hoe verdien je geld met Bitcoins en hoe werkt dit? Met de volgende vijf methoden kun je geld verdienen met Bitcoins.

Bitcoins aanhouden

Als je graag zonder al te veel moeite geld wilt verdienen met Bitcoins kan het aankopen en vervolgens aanhouden van de cryptomunten voor een lange termijn een goede strategie zijn. Dit is een van de meest eenvoudige en gebruiksvriendelijke manieren.

Je kunt hierbij de Bitcoins die je aankoopt voor weken, maanden of zelfs jaren aanhouden zonder er naar om te kijken. Hiermee zul je uiteindelijk bijna geen tijd kwijt zijn en kun je potentieel profiteren van een groei over de lange termijn.

Voor een systematische aanpak kun je bijvoorbeeld een Dollar Cost Averaging (DCA) strategie gebruiken. Hierbij koop je gedurende periode steeds in kleine stappen wat Bitcoin aan zoals bijvoorbeeld elke dag € 5 aan Bitcoin. 

Hiermee zul je uiteindelijk een gemiddelde aankoopprijs betalen en niet per ongeluk juist in één keer veel Bitcoins gekocht hebben toen de koers net hoog stond. Als je graag Bitcoins wilt kopen kun je dit doen bij de Nederlandse exchange Bitvavo.

Bitvavo is een erg gebruiksvriendelijke platform met ruim 150 cryptomunten die ook nog eens zeer voordelige tarieven heeft. Via de onderstaande knop maak je gebruik van een welkomstaanbieding waarmee je de eerste € 1000 Bitcoin kunt kopen zonder enige handelskosten!

Handelen in Bitcoins

Naast het langdurig aanhouden van Bitcoins kun je er ook voor kiezen om actief te gaan handelen in cryptocurrency. Hierbij maken handelaren in Bitcoin gebruik van de volatiliteit die de cryptomunt heeft met verschillende handelsstrategieën. 

Een paar bekende strategieën zijn daytrading en swingtrading. Bij daytrading maak je snelle en korte trades die soms slechts enkele minuten duren en bij swingtrading maak je trades die vaak tussen korte termijn en lange termijn handelen in zitten. 

Deze methoden vereisen wel oefening en kennis van de markt voordat je begint, dus zorg ervoor dat je voldoende leert voordat je begint. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een crypto cursus. Via onze website kun je nu een gratis webinar volgen van AllesOverCrypto van 1,5 uur waarin je handige informatie leert.

Staking

Bij cryptomunten kun je ook geld verdienen door middel van staking. Hierbij vergrendel je cryptomunten voor een bepaalde periode ter ondersteuning van het crypto-netwerk waarvoor je vervolgens een vergoeding ontvangt als beloning. Deze vergoeding bestaat vaak uit nieuwe cryptomunten in het netwerk.

Je kunt dit eigenlijk zien als een soort van sparen waarbij je net als bij een spaarrekening rente ontvangt wanneer je geld over een bepaalde periode vastzet. Hoewel je niet met elke cryptomunt geld kunt verdienen door middel van staking is dit bij Bitcoin wel het geval.

Wel ligt het staking percentage dat je ontvangt niet heel hoog in vergelijking met andere cryptomunten. Deze ligt namelijk slechts rond de 0,77% op jaarbasis. Wel zul je hiermee wat extra geld kunnen verdienen met Bitcoins wanneer je bijvoorbeeld op de lange termijn handelt.

hoe verdien je geld met bitcoins staking

Bitcoins minen

Het delven van nieuwe Bitcoins is het proces van toevoegen van nieuwe blokken aan het Bitcoin blockchain netwerk door het oplossen van cryptografische puzzels. Als je een goede technische kennis hebt en de luxe van veel rekenkracht kan Bitcoins minen het waard zijn.

Voor het minen wordt meestal gebruik gemaakt van gespecialiseerde apparatuur die continu bezig zijn met het oplossen van cryptografische puzzels. Daarbij komt meteen ook dat hiervoor veel elektriciteit nodig is waardoor het minen samen met investeringen in apparatuur veel geld kost.

Wegens deze redenen en de complexiteit van Bitcoin minen zorgen ervoor dat het voor de meeste mensen niet de moeite waard zal zijn. Vooral in de beginfase van de Bitcoin werden grote bedragen verdient met minen.

Affiliate marketing

Bij de meeste crypto exchange kun je Bitcoin verdienen wanneer je mensen uitnodigt om ook te gaan handelen in digitale valuta. Hierbij zul je commissies ontvangen afhankelijk van de klanten die je aanbrengt voor een specifieke exchange.

In de meeste gevallen kun je na het aanmaken van een handelsaccount bij een exchange ook gelijk de exchange zelf gaan promoten. Hierbij zul je voorzien worden van een gespecialiseerde affiliate link die zal bijhouden wanneer je mensen aanbrengt naar een exchange.

Een voorbeeld waarbij dit kan is de exchange Bitvavo. Voor elke gebruiker die je aanbrengt zul je levenslang 15% van de handelskosten als commissie ontvangen. Hierdoor kun je een mooi passief inkomen genereren en deze omzetten naar Bitcoins. 

Hoe verdien je geld met Bitcoins overzicht

Om de vraag ‘hoe verdien je geld met Bitcoins?’ goed te beantwoorden hebben we de methodes die we in de voorgaande paragrafen hebben beschreven nog eens in een overzicht verwerkt. Hiermee zul je inzichtelijk krijgen wat de verschillende mogelijkheden zijn en wat de meest makkelijke en moeilijke methodes zijn. 

MethodeSnelheidMoeilijkheid
Bitcoins aanhoudenLangzaamMakkelijk
Handelen in BitcoinsSnelMoeilijk
StakingLangzaamMakkelijk
Bitcoins minenSnelMoeilijk
Affiliate marketingGemiddeldGemiddeld

Handelen in Bitcoins voor beginners

Wanneer je gaat handelen in Bitcoins, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk leert en je verder verdiept in het proces van handelen. Hiervoor hebben we speciaal een artikel gemaakt waarin handelen in Bitcoin voor beginners van A tot Z wordt uitgelegd.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een crypto cursus te volgen. Met een crypto cursus zullen alle onderwerpen met betrekking tot cryptocurrency en de blockchain worden uitgelegd. Daarbij leer je ook verschillende handelsstrategieën waarmee je uiteindelijk geld kunt verdienen.

Vooral omdat de cryptomarkt erg specifiek en volatiel is, zal deze kennis belangrijk zijn als je daadwerkelijk geld wilt verdienen. Veel beginners gaan namelijk aan de slag zonder enige kennis en strategie met als resultaat dat ze al snel hun geld verliezen en vervolgens stoppen.

De Crypto Masterclass van Patrick Suiker en Derek Westra legt alles uit met betrekking tot cryptocurrency. Hierbij ontvang je meer dan 40 uur aan videomateriaal, 6 e-books, crypto portfolio’s en toegang tot een community met crypto-handelaren. Via de onderstaande knop kun je eerst beginnen met de gratis webinar.

Kun je veel verdienen met Bitcoin?

Natuurlijk is het net als bij elk ander beleggingsproduct altijd mogelijk om veel te verdienen indien je de juiste keuzes maakt. Echter, worden cryptocurrencies ook gezien als een riskant beleggingsproduct wat natuurlijk zowel positief als negatief kan vallen.

Hoe meer je wilt verdienen hoe meer je zult riskeren. Dit zal natuurlijk ook afhangen van de methode die je kiest. Hierbij zijn methodes zoals daytraden een stuk risicovoller dan enkel Bitcoin aanhouden met een dollar cost averaging strategie.

We raden in ieder geval aan om klein te beginnen. Gelukkig kun je bij cryptocurrency juist met kleine bedragen handelen. Zo kun je vaak al voor slechts vijf euro bij een exchange aan cryptocurrency kopen zonder dat je extra hoge handelstarieven betaald.

Daarnaast is diversificatie ook altijd aangeraden. Stop dus slechts een klein deel van je algehele beleggingsportfolio in crypto. Ook kun je diversifiëren door naast Bitcoin ook andere cryptomunten aan te kopen.

kun je veel verdienen met bitcoins

Hoe verdien je geld met Bitcoins conclusie

In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag ‘Hoe verdien je geld met Bitcoins?’. Hierbij hebben we in dit artikel vijf methoden uitgelegd waarmee je in staat zult zijn om geld te verdienen door middel van de Bitcoin.

Vergeet niet dat Bitcoin erg volatiel kan zijn. Het kan in één keer een stuk meer waard worden of juist minder in een korte periode van enkele uren. Deze volatiliteit kan een groot effect hebben op het geld dat je hebt geïnvesteerd in Bitcoin. 

Investeer daarom altijd alleen geld dat je ook daadwerkelijk kunt missen. Doe daarnaast ook vooral eerst veel onderzoek en bekijk wat het beste zal werken in jouw situatie. Voel je verder vrij om vragen te stellen in de reacties hieronder.

Plaats een reactie