Handelen in Cryptocurrency voor Beginners

Wanneer je bij dit artikel terecht bent gekomen zul je waarschijnlijk graag willen beginnen met investeren in crypto. Daarom zul je in dit artikel alles vinden over handelen in cryptocurrency voor beginners!

Hierbij geven we een stappenplan om te beginnen met handelen in cryptocurrency, vijf handige crypto tips voor beginners en leggen we uit hoe de juiste crypto kunt vinden die de potentie heeft om in de toekomst te groeien!

Inhoudsopgave

Waarom handelen in cryptocurrency?

Voordat we overgaan tot onze uitleg over handelen in cryptocurrency voor beginners, zullen we eerst uitleggen waarom handelen in crypto tegenwoordig zo populair is. 

Allereerst is crypto vaak volatiel wat inhoudt dat de koers erg snel kan stijgen of dalen. Dit gebruiken handelaren dan ook om grote bedragen te verdienen. Zo komt het wel eens voor dat een cryptomunt met ruim twintig procent stijgt in een enkele dag. 

Verder heeft cryptocurrency en blockchain een grote toekomst voor zich liggen. De blockchain techniek en digitale valuta worden daarbij steeds vaker gebruikt. Dit zorgt ervoor dat cryptocurrency op de lange termijn hogere rendementen heeft laten zien dan de traditionele aandelenbeurs.

Handelen in cryptocurrency voor beginners

Om meer inzicht te bieden over handelen in cryptocurrency voor beginners zullen we met de volgende vijf stappen laten zien hoe je geld kunt gaan verdienen met crypto.

Stap 1: Broker

Om in cryptocurrency te handelen heb je een crypto broker of exchange nodig. Dit is de plek waarop je met traditionele valuta, cryptomunten kunt kopen zoals de Bitcoin. Daarbij kun je dus cryptomunten kopen en verkopen met het doel om geld te verdienen.

Ook beschikt een crypto broker bijna altijd wel over een app waarmee je ook buitenshuis je cryptocurrency kunt beheren en verhandelen. In Nederland heb je verschillende brokers waarbij we Bitvavo en Bitcoin Meester aanraden voor beginners. 

Bij Bitvavo betaal je de eerste week geen handelskosten tot € 1000,- met onze welkomstaanbieding. Via de onderstaande link maak je hier gebruik van. Bekijk voor meer informatie ook onze uitleg over Bitvavo.

Crypto BrokersCryptomuntenHandelskostenWelkomstaanbieding
Bitvavo85+maximaal 0,25%Klik hier
Bitcoin Meester200+maximaal 1,50%Klik hier

Stap 2: Kennis opbouwen

De volgende stap is om als beginner een goede kennis op te bouwen over blockchain en cryptocurrency. Veel beginners gaan namelijk de fout in om zonder enkele kennis of strategie willekeurige crypto te kopen, waarna ze vervolgens vaak geld verliezen en weer stoppen met crypto.

Je kunt op verschillende manieren je kennis opbouwen over crypto. Zo heb je op YouTube en het internet veel gratis filmpjes en informatie waarmee je al veel te weten komt over crypto.

Echter, kan het nog beter zijn om een specifieke crypto cursus te volgen. Met een crypto cursus zul je namelijk alles van A tot Z leren met videomateriaal waarbij handelsstrategieën en risicomanagement ook naar voren komt.

Ook komt een crypto cursus vaak met extra e-books en een eigen community waarin je kunt discussiëren met andere handelaren. De populairste cursus van Nederland is de Crypto Masterclass van Patrick Suiker en Derek Westra. Deze cursus is dan ook al door veel crypto-enthousiastelingen gekocht.

Crypto Cursus

Crypto Masterclass

Dé Crypto Cursus van Nederland. Ontdek vandaag nog 40 uur aan videomateriaal, 6 e-books en een eigen community met de Crypto Masterclass.

Stap 3: Inleg bepalen

Zodra je het idee hebt dat je genoeg kennis hebt opgebouwd over de basis van cryptocurrency is het tijd om je inleg te bepalen. Allereerst is het belangrijk dat je alleen geld investeert dat je ook echt kunt missen. Investeren brengt namelijk risico’s met zich mee en in het ergste geval kun je de inleg verliezen.

Ook is het aangeraden om klein te beginnen met crypto. Hierdoor zul je namelijk in staat zijn om te ontdekken of je strategie werkt en hoe de markt in elkaar zit zonder dat je meteen met grote bedragen aan het handelen bent.

Het leuke van cryptocurrency is dat je al met kleine bedragen kunt beginnen. Bij Bitvavo kun je bijvoorbeeld al met vijf euro een cryptomunt aankopen waarbij je nog steeds maximaal 0,25% handelskosten betaalt. 

cryptocurrency voor beginners trend

Stap 4: Juiste crypto vinden

De belangrijkste stap voor elke handelaar is het kiezen van de juiste cryptomunten op het juiste moment. Dit is dan ook meteen de moeilijkste stap waarbij veel kennis en ervaring vereist is.

Allereerst kan het nooit kwaad om de grote cryptomunten te kopen als Bitcoin, Ethereum en NEO voor je portfolio. Deze cryptomunten hebben zich immers keer op keer bewezen goede investeringen te zijn.

Verder is het belangrijk dat voordat je een cryptomunt koopt je kijkt naar de trend en de achterliggende gegevens. Hierbij kun je voor elke cryptomunt wel een whitepaper op het internet vinden waarin je belangrijke informatie en verwachtingen kunt vinden. Lees je dus eerst goed in voordat je overgaat tot de aankoop!

Mocht je nu niet de tijd hebben of de moeite willen steken in het opbouwen van kennis zodat je de juiste crypto kunt kopen, is het altijd mogelijk om nog een adviesproduct te kopen. Met een adviesproduct kom je te weten welke cryptomunten de meeste potentie vertonen. Dit op basis van onderzoek door crypto experts!

AdviesproductenType productMeer informatie
Crypto PortfolioEenmalig informatie over cryptomunten met de meeste potentie op lange termijn.Klik hier
Crypto SignalsOntvang een signaal zodra zich een goede kans voordoet op de markt.Klik hier

Stap 5: Crypto laten groeien

Zodra je crypto hebt gekocht is het natuurlijk het doel dat deze op termijn in waarde zullen groeien. Je hebt hierbij handelaren die crypto voor de korte termijn aanhouden en handelaren die juist crypto voor de lange termijn aanhouden.

Zelf zijn we fan van het op lange termijn handelen in crypto aangezien cryptomunten als de Bitcoin zich keer op keer hebben bewezen door om de zoveel jaar weer een nieuw record te vestigen!

Handelen in cryptocurrency voor beginners tips

Nu je al een beter idee hebt over handelen in cryptocurrency voor beginners, willen we nog een aantal tips meegegeven op gebieden waar beginners vaak de fout in gaan!

Tip 1: FOMO vermijden

Het begrip FOMO staat voor ‘fear of missing out’. Bij een grote stijging van een cryptomunt maken beginners vaak de fout om in te stappen wanneer de stijging al heeft plaatsgevonden. Hierbij zien deze beginners een stijging van 20% en zijn bang om de kans te missen.

Echter, doordat ze wegens de fear of missing out na de grote koersstijging instappen, is de kans groot dat de koers juist weer omlaag gaat. Zorg dus dat je je niet laat leiden door FOMO en cryptomunten alleen koopt met goed onderzoek.

Tip 2: Beveiliging

Cryptocurrencies zijn decentraal geregeld. Dit betekent dat er geen overheid of bank aan te pas komt. Daarom is het belangrijk dat je jouw beveiliging goed op orde hebt. Zorg ervoor dat een account bij een broker goed beveiligt, is met multifactorauthenticatie. Nog veiliger is de aanschaf van een hard wallet.

Tip 3: Ga met de trend mee

Een bekende uitspraak luidt ‘de trend is je vriend’. Dit houdt in dat het is afgeraden om tegen de trend in te vechten. Stel een cryptomunt heeft de trend om te stijgen of te dalen, probeer dan niet slim te zijn door het tegenovergestelde te doen.

handelen in cryptocurrency voor beginners inleg bepalen

Tip 4: Analyseer

Zorg ervoor dat je in de gaten houdt of je geld verdient of juist geld verliest. Wanneer je continu geld zou verliezen is het tijd om uit te zoomen en een nieuwe strategie te vinden. Zorg dus dat je om de zoveel tijd goed kijkt naar de behaalde resultaten.

Tip 5: Heb geduld

Als je graag succes wilt bereiken met handelen in cryptocurrency, is het belangrijk dat je jezelf op de lange termijn richt. Voordat je een mooie winst maakt kan het namelijk even duren voordat een cryptomunt in waarde stijgt. Denk dus vooral op de lange termijn in plaats van kort.

Handelen in cryptocurrency voor beginners conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar handelen in cryptocurrency voor beginners. Hierbij hebben we in vijf stappen uitgelegd hoe je kunt beginnen en daarnaast ook nog eens vijf tips voor beginners gegeven.

Ook zijn in dit artikel handige hulpmiddelen als de Crypto Masterclass naar voren gekomen waarmee je meer kunt leren over handelen in cryptocurrency. We hopen dat je hiermee als beginner een beter beeld hebt gekregen.

Plaats een reactie