Daytraden Crypto Tips

In dit artikel ontdek je 15 daytraden crypto tips. Met deze tips kom je te weten waarop je moet letten wanneer je gaat daytraden in cryptocurrency. Ook laten we in dit artikel handige hulpmiddelen zien die je zullen helpen als daytrader.

Verder leggen we naast daytraden crypto tips uit hoe daytraden in crypto nu precies werkt. Hiermee heb je aan het einde van dit artikel een beter beeld over daytraden in cryptocurrency. 

Inhoudsopgave

Hoe werkt daytraden crypto?

Bij daytraden crypto koop en verkoop je cryptocurrency binnen een tijdspanne van enkele uren of minuten om te profiteren van kleine prijsbewegingen. Dit zodat je aan het einde van een dag een leuk bedrag hebt verdient met de trades die je maakt gedurende de dag.

Als daytrader kun je wel honderd trades op een dag maken om optimaal te profiteren van ontwikkelingen. Hierbij handhaaft een daytrader een strategie zoals inspelen op actualiteiten of trades maken op basis van een technische analyse waarbij gekeken wordt naar koersen en indicatoren.

Natuurlijk kan niet elke trade succesvol zijn als daytrader aangezien het uitdagend kan zijn om te bepalen of een koers gaat stijgen of dalen. Echter, is het uiteindelijk als daytrader het doel om zoveel mogelijk winstgevende trades te maken op een dag om zo geld te verdienen.

hoe werkt daytraden precies

Waar kun je daytraden crypto?

Je kunt gemakkelijk beginnen met daytraden in crypto door het aanmaken van een account bij een crypto broker. Bij een broker kun je namelijk gemakkelijk traditionele valuta omzetten naar digitale valuta en andersom. 

Bij de Nederlandse crypto broker Bitvavo kun je handelen in ruim negentig verschillende cryptomunten. Hierbij heeft de broker een geavanceerd interface met uitgebreide koersen dat ideaal geschikt is voor daytraders.

Ook profiteer je bij Bitvavo van scherpe handelskosten en maak je via de onderstaande knop gebruik van de welkomstaanbieding waarbij je de eerste week geen handelskosten betaalt tot € 1000.

Daytraden crypto tips

De volgende 15 daytraden crypto tips zullen je helpen als daytrader.

1. Bepaal je inleg

Het is belangrijk om van tevoren je inleg te bepalen. Leg daarbij alleen geld in dat je ook daadwerkelijk kunt missen. Investeren in crypto brengt namelijk risico’s met zich mee en in het slechtste geval kun je jouw inleg verliezen. 

2. Overweeg lange termijn handelen

Daytraden is en blijft een moeilijk vak. Daarbij komt ook nog eens kijken dat je met daytraden dagelijks veel tijd kwijt kunt zijn en het voor veel handelaren vaak minder geld oplevert dan op lange termijn handelen.

Hierbij worden cryptomunten gekocht en aangehouden voor een langere periode zoals een aantal maanden of jaren. Hierdoor profiteer je van stijgingen op lange termijn in plaats van kleine prijsbewegingen. Ook ben je hiermee bijna geen tijd kwijt. 

3. Volg een crypto cursus

Voor iedereen die in cryptocurrencies wilt gaan handelen is het volgen van een cursus een echte aanrader. Het maakt hierbij niet uit of je wilt beginnen met daytraden of op de lange termijn wilt gaan handelen. Met het eenmalig volgen van een cursus beschik je over belangrijke basisinformatie en strategieën.

Hiervoor raden we de Crypto Masterclass van Patrick Suiker en Derek Westra aan. Met deze cursus krijg je toegang tot ruim 40 uur een lesmateriaal en ontvang je ook nog eens 8 e-books en krijg je toegang tot een community met crypto handelaren en enthousiastelingen.  

Beginners Crypto Cursus

Crypto Masterclass

Eindelijk alles leren over handelen in crypto? Met de Crypto Masterclass leer je alles over cryptocurrency van A tot Z. Volg via de onderstaande knop eerst de gratis training.

4. Handel met een plan

Handel altijd met een plan en strategie. Wanneer je namelijk willekeurig gaat daytraden zonder enige achterliggende gedachte is de kans groot dat je snel geld verliest en daarmee ook onsuccesvol weer stopt met daytraden. Bepaal dus altijd van tevoren de strategie waarmee je wilt gaan handelen.

Twee voorbeelden van strategieën die daytraders gebruiken zijn:

  • Traden op basis van nieuwsgebeurtenissen en actualiteiten. Hierbij speelt een daytrader in op een verwachting dat een cryptomunt gaat stijgen of dalen naar aanleiding van een gebeurtenis.
  • Traden op basis van een technische analyse. Hierbij analyseert een daytrader koersen en patronen om hiermee te bepalen welke kant een koers van een cryptomunt naar waarschijnlijkheid op zal gaan.

5. Veiligheid

Zorg ervoor dat je een betrouwbare broker kiest met een goede reputatie. Veiligheid is van groot belang bij cryptocurrency aangezien geen overheid of centrale bank aan te pas komt. Wanneer je voor een Nederlandse broker kiest als Bitvavo, Bitcoin Meester of Coinmerce zit je eigenlijk altijd wel goed. Je kunt natuurlijk ook een hardware wallet kopen voor extra veiligheid.

6. Stop als het niet lukt

Wanneer je op een dag aan het daytraden bent en je een aantal verliesgevende trades achter elkaar maakt is het belangrijk om te stoppen. Dit geeft namelijk aan dat je strategie niet werkt. Stop met handelen en ga terug naar de tekentafel om een betere strategie te vinden voordat je weer verder gaat.

daytraden crypto tips stop

7. Overweeg een signaalgroep

Voor beginnende daytraders kan een signaalgroep een goede optie zijn om te leren daytraden. Hierbij ontvang je koop- en verkoopsignalen zodra zich een goede kans voordoet op de markt. Dit zorgt ervoor dat je precies weet welke cryptomunten je het beste kunt kopen.

Hiervoor raden we Crypto Signals aan. Bij dit abonnement ontvang je signalen wat als voordeel heeft dat je zelf geen technische analyses hoeft uit te voeren. Dit is de ideale manier voor het leren van daytraden terwijl je gelijk de juiste aankopen maakt.

8. Hou resultaten in de gaten

Het is belangrijk om te weten als daytrader wat de resultaten aan het einde van de dag zijn. Je wilt namelijk precies w eten wat je verdient of verliest en welke trades succesvol waren. Zorg er dus voor dat je door middel van een Excel of Google Spreadsheets je resultaten bijhoudt en hier zicht op hebt.

9. Begin klein

Net als bij ieder andere vaardigheid is daytraden ook een vaardigheid dat je moet leren. Daarom is het handig om juist met een klein bedrag te beginnen met daytraden aangezien je hierdoor weinig geld verliest wanneer je in het begin sneller fouten maakt.

Het mooie van cryptocurrency is dat je met kleine bedragen kunt handelen. Zo kun je bijvoorbeeld bij de broker Bitvavo al vanaf vijf euro cryptomunten kopen en verkopen. Dit stelt je dus in staat om met erg kleine bedragen te beginnen.

10. Risicomanagement

Als daytrader is het belangrijk dat je de risico’s die je loopt met daytraden zo goed mogelijk kunt managen. Daarom is het aangeraden om nooit meer dan 1% van je handelsaccount in te zetten bij een trade. Dit zorgt ervoor dat je bij een slechte trade maar een klein verlies maakt over je totale inleg.

11. Bepaal instap en uitstap moment

Het is belangrijk om vooraf het moment waarop je wilt in- en uitstappen in een cryptomunt te bepalen. Hiermee zorg je voor een stukje discipline en heb vooraf ook gelijk een plan waarmee je gaat handelen.

12. Kies een betaalbare broker

Zoals eerder gezegd is Bitvavo een goede broker wanneer je wilt gaan daytraden. Dit aangezien deze broker lage handelskosten heeft en dit als daytrader een grote invloed heeft op het geld dat je verdient.

Wanneer je namelijk een broker kiest met handelskosten hoger dan 1% zal dit een groot effect hebben op je inkomsten. Bij Bitvavo betaal je nooit meer dan 0,25% handelskosten per trade ook wanneer je met kleine bedragen handelt.

13. Vermijd emotie

Een goede daytrader kan zijn emoties volledig tijdens het daytraden uitsluiten. Wanneer je namelijk gaat handelen op basis van emotie kan dit al snel leiden tot slechte besluitvorming waarmee je geld kunt verliezen. Daarbij is het ook belangrijk dat je FOMO (fear of missing out) vermijdt.

emotie daytraden crypto tips

14. Blijf leren

Elke keer wanneer je gaat handelen heb je de mogelijkheid om weer meer te leren. Probeer dan ook dagelijks weer nieuwe vaardigheden te leren waarmee je steeds weer een stukje beter zal worden. Denk bijvoorbeeld aan basisvaardigheden, strategieën en marktkennis

15. Denk niet aan geld

Natuurlijk is als daytrader het doel om geld te verdienen, echter kun je hier beter niet op focussen wanneer je gaat handelen. Wanneer je namelijk alleen richt op het geld kan dit leiden tot roekeloosheid door bijvoorbeeld een wil om perse een trade te maken zelfs wanneer zich geen goede kansen voordoen.

Daytraden crypto tips conclusie

In dit artikel hebben we 15 daytraden crypto tips gegeven waarmee je hopelijk meer hebt geleerd over daytraden. Ook hebben we handige hulpmiddelen laten zien zoals een crypto signaalgroep en een cursus voor beginners.

We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen over crypto daytraden en de zaken waarop je moet letten. Ben je dus bewust van de risico’s en overweeg om mogelijk toch te gaan voor lange termijn handelen aangezien dit voor de meeste handelaren meer oplevert en minder tijd kost. 

Plaats een reactie