Cryptomunten Kopen voor Beginners

Als beginner zul je mogelijk niet inzichtelijk hebben hoe het aankoopproces van cryptomunten nu precies werkt. Daarom kom je in dit artikel alles te weten over cryptomunten kopen voor beginners.

Hierbij leggen we de voordelen van cryptocurrency uit, geven we een stappenplan hoe je cryptomunten kunt kopen en ontdek je een handige cursus waarmee je alles over cryptocurrency zult leren van A tot Z.

Inhoudsopgave

Waarom beginnen met crypto?

Mogelijk twijfel je nog of je überhaupt wel cryptomunten wilt kopen of niet. Investeren in cryptomunten heeft een aantal voordelen.

  • Volatiliteit: Vergeleken met andere financiële producten zijn cryptomunten erg volatiel. Dit betekent dat de waarde erg snel kan dalen of stijgen. Dit biedt dagelijks veel kansen en een goede handelaar kan dit in zijn voordeel gebruiken.
  • Handel 24/7: Waar de aandelenbeurs enkel op bepaalde momenten geopend is, kun je 24 uur per dag en zeven dagen per week in crypto handelen. Hierdoor kun je handelen op de momenten die voor jou het beste uitkomen.
  • Historische rendement: Cryptocurrencies hebben over de jaren heen erg goed gepresteerd. Zo is de Bitcoin 25x meer waard geworden tussen 2016 en 2021. Dit biedt natuurlijk geen garanties voor de toekomst.
  • Lage handelskosten: Handelen in crypto is een stuk goedkoper dan bij andere financiële producten. Je betaalt bij de juiste broker maximaal 0,25% handelskosten per trade en kunt zelfs met kleine bedragen beginnen.

We willen wel meegeven dat investeren in crypto risico’s met zich meebrengt. Investeer daarom alleen geld dat je kunt missen en zorg altijd voor voldoende kennis en een strategie voordat je begint.

Cryptomunten kopen voor beginners

Met de volgende vijf stappen kun je cryptomunten kopen voor beginners.

(Mocht je nog weinig kennis hebben over cryptocurrency volg dan eerst hier een gratis crypto training van crypto-experts Patrick Suiker en Derek Westra.)

Stap 1: Broker kiezen

De eerste stap is om een account aan te maken bij een crypto broker. Bij een crypto broker kun je traditionele valuta omwisselen naar digitale valuta zoals bijvoorbeeld de Bitcoin. Ook kun je bij een crypto broker de cryptomunten die je hebt aangekocht bewaren.

Tegenwoordig heb je keuze uit tientallen verschillende internationale als Nederlandse brokers. Hierbij zitten tussen de brokers verschillen op het gebied van aanbod, handelskosten en functionaliteiten.

Bitvavo

De eerste crypto broker die we aanraden voor beginners is Bitvavo. Deze Nederlandse broker is in 2018 begonnen met het doel om de kloof tussen traditionele en digitale valuta te verkleinen. Hierbij is Bitvavo uitgegroeid tot de grootste crypto broker van Nederland.

Hoewel Bitvavo met 85 cryptomunten niet het grootste aanbod heeft, is het platform erg gebruiksvriendelijk. Hierbij heb je zowel een eenvoudig interface voor beginners als een geavanceerd interface met uitgebreide koersen voor ervaren handelaren.

Bitvavo is in Nederland de goedkoopste crypto broker. Je betaalt namelijk maximaal 0,25% handelskosten per trade, zelfs wanneer je met kleine bedragen handelt. Via de onderstaande knop maak je gebruik van onze welkomstaanbieding en betaal je de eerste week geen handelskosten tot duizend euro.

Bitcoin Meester

De tweede broker die we aanraden voor beginners is Bitcoin Meester. Deze broker is ook een grote speler op de Nederlandse markt en mogelijk heb je wel eens een reclame voorbij zien komen van Bitcoin Meester op televisie of radio.

Een groot voordeel van Bitcoin Meester is het aanbod van cryptomunten. Waar Bitvavo een aanbod van 85 cryptomunten heeft, ligt het aanbod bij Bitcoin Meester rond de 215 cryptomunten. Hierdoor kun je in veel verschillende munten handelen.

Wel liggen de handelskosten van Bitcoin Meester hoger in vergelijking met Bitvavo. Hierbij betaal je maximaal 1% handelskosten per trade. Wel worden deze handelskosten al snel een stuk lager wanneer je veel handelt.

Stap 2: Geld storten

Wanneer je een account hebt aangemaakt bij een broker zoals Bitvavo of Bitcoin Meester en deze hebt geverifieerd is het tijd om geld te storten op je handelsaccount. Dit kan vaak op verschillende methodes zoals met iDeal of PayPal.

We raden aan om met een klein bedrag te beginnen. Hierdoor kun je met een klein bedrag leren hoe de markten werken terwijl je niet al te veel risico loopt. Op het moment dat het je lukt om een positieve resultaten te behalen kun je altijd nog bijstorten.

Stap 3: Cryptomunten kopen

Zodra het geld gestort is op je handelsaccount kun je cryptomunten gaan kopen. Veel beginners maken de fout om willekeurige cryptomunten te kopen op basis van een naam of een grote stijging die heeft plaatsgevonden. Doe dit niet en verricht altijd eerst onderzoek voordat je een aankoop doet.

Probeer ook FOMO (fear of missing out) te vermijden. Hierbij kopen beginners vaak cryptomunten aan nadat een grote stijging heeft plaatsgevonden. Dit uit angst om een goede kans te missen. Helaas komt het vaak voor dat na een grote stijging de koers juist weer inzakt. Hierdoor verliezen veel mensen geld door zich te laten leiden door FOMO.

Mocht je zelf geen tijd willen investeren in het onderzoeken van cryptomunten kun je altijd nog een advies product kopen. Met de Crypto Portfolio weet je direct de 10 cryptomunten met de meeste potentie en het product Crypto Signals stuurt een signaal zodra zich een goede kans voordoet op de markt.

Stap 4: Cryptomunten verkopen

Verschillende handelaren hebben diverse strategieën. Zo heb je handelaren die cryptomunten aankopen voor de korte termijn en deze vaak binnen een dag weer verkopen. Ook heb je handelaren die juist voor de lange termijn gaan en daarbij cryptomunten jaren lang aanhouden.

Ongeacht je strategie zal er voor elke handelaar wel een moment komen waarop ze hun cryptomunten verkopen. Je hoeft natuurlijk niet meteen alles te verkopen. Stel een koers staat erg hoog, kun je ervoor kiezen om een deel van je cryptomunten te verkopen. Hierdoor profiteer je van de hoge koers en heb je nog steeds cryptomunten over indien de koers nog verder stijgt.

Stap 5: Uitbetalen

Indien je een goede strategie hebt gehandhaafd kun je uiteindelijk winst maken met de handel in cryptocurrency. Hierbij kun je de winst die hebt gemaakt laten uitbetalen naar je eigen bankrekening en hiervan wat leuks doen!

cryptomunten kopen voor beginners uitbetalen

In welke cryptomunten investeren?

Je zult mogelijk de vraag hebben in welke cryptomunten je nu het beste kunt investeren. Tegenwoordig zijn er namelijk meer dan negenduizend cryptomunten beschikbaar waarin je kunt investeren.

Helaas is het moeilijk te zeggen in welke cryptomunten je het beste kunt investeren in een artikel aangezien op elk moment de koersen wijzigen. Ook nieuws en nieuwe blockchain updates kunnen effect hebben op de aantrekkelijkheid van een cryptomunt.

Wel raden we aan om meerdere cryptomunten te kopen. Indien je namelijk al je geld investeert in een enkele cryptomunt loop je een groter risico dan wanneer je voor een gespreide portefeuille gaat. Verder zijn de volgende drie cryptomunten erg populair.

Bitcoin

De cryptomunt Bitcoin is de oorspronkelijke op de blockchain gebaseerde cryptocurrency. Bitcoin werd in 2009 gecreëerd door de pseudonieme Satoshi Nakomoto en heeft sindsdien veel beleggers aangetrokken. Hierdoor is het de grootste cryptomunt op basis van totale marktwaarde geworden.

Ethereum

Ethereum is in 2014 gecreëerd door Vitalik Buterin, een Russisch-Canadese programmeur, en Gavin Wood. De cryptomunt is gebouwd op de Ethereum-blockchain, die gebruikmaakt van slimme contracten.

Litecoin

Litecoin staat bekend als een van de eerste altcoins en werd in 2011 gecreëerd door voormalig Google-medewerker Charlie Lee. Vergeleken met Bitcoin heeft het een snellere blokgeneratiesnelheid en biedt het dus een snellere transactiebevestigingstijd.

in welke cryptomunten investeren

Crypto cursus voor beginners

Wanneer je wilt beginnen met cryptocurrency komen er veel zaken kijken. Wat zijn goede handelsstrategieën? Hoe doe je aan risicomanagement? Hoe analyseer je koersen, indicatoren en patronen?

Met de Crypto Masterclass leer je alles over handelen en investeren in cryptocurrency. Hierbij krijg je toegang tot 40 uur aan videomateriaal waarin alle onderwerpen die je maar kunt bedenken worden uitgelegd.

Naast het videomateriaal krijg je nog eens 6 e-books die je kunt lezen die informatie bieden over cryptomunten, belasting en begrippen. Ook zul je toegang krijgen tot een forum waarop je vragen kunt stellen en tips zult lezen van andere handelaren.

Dit maakt de Crypto Masterclass een erg complete cursus voor beginners. Hoewel een cursus een grote investering kan zijn, is het beter om te investeren in een cursus om vervolgens geld te verdienen dan niet investeren en geld verliezen.

Crypto Cursus voor Beginners

Crypto Masterclass

Dé Crypto Cursus van Nederland. Eindelijk alles leren over handelen in crypto? Volg eerst de gratis crypto training en ontvang 50% korting op de cursus.

Cryptomunten kopen voor beginners conclusie

In dit artikel ben je meer te weten gekomen over cryptomunten kopen voor beginners. Hierbij hebben we de voordelen van cryptomunten uitgelegd en vijf stappen gegeven hoe cryptomunten kopen nu precies werkt.

Mocht je nog vragen hebben laat dan hieronder een reactie achter. Ook kun je in de kennisbank van CryptoSuccesGids veel informatie vinden over diverse begrippen.

Plaats een reactie