Crypto Wallet

Een hardware crypto wallet wordt gezien als een van de veiligste manieren voor het bewaren van cryptocurrency. Dit aangezien een hardware wallet niet constant verbonden is met het internet waardoor je afstand houdt van virussen, hackers en fraudeurs.

Hierbij is een hardware wallet een soort kleine computer die je door middel van een usb aansluiting kunt verbinden met een computer of smartphone. Tegenwoordig heb je veel verschillende soorten hardware wallets waaruit je kunt kiezen. In dit artikel laten we de 5 beste crypto wallets zien

Inhoudsopgave

Crypto Wallet

Om te ontdekken welke crypto wallet het beste bij je past zullen we de volgende crypto wallets laten zien.

 • Ledger Nano X
 • Trezor Model T
 • Ledger Nano S
 • Trezor One
 • BitBox 02

Ledger Nano X

Ledger is al lang een bekende naam in de cryptowereld. Hierbij is de Nano X Ledger’s tweede generatie cold storage wallet. Deze wallet is ongeveer net zo groot als een USB-stick en kan worden aangesloten op je computer of smartphone.

Met de meegeleverde Ledger Live-software kun je het saldo op de hardware wallet controleren en valuta’s versturen en ontvangen. Ook is het mogelijk om cryptomunten te staken waarbij je vergoedingen ontvangt wanneer je cryptomunten aanhoudt voor langere periode.

Verder is het apparaat erg stevig en is het voorzien van een klein LED-scherm. Om te beginnen stel je een PIN-code in en vervolgens een 24 word seed. Dit zal fungeren als de privésleutel van de wallet waarmee je cryptomunten veilig staan opgeslagen. 

Ook heeft deze wallet de mogelijkheid om tegelijkertijd tot wel 100 applicaties te installeren. Dit maakt de Ledger Nano X een zeer compleet product waarmee je veilig cryptomunten kunt opslaan voor een betaalbare prijs.

Voordelen

 • Veilige offline opslag van cryptomunten;
 • Ondersteunt veel cryptomunten;
 • Bluetooth functionaliteit om cryptomunten op je smartphone te beheren.

Nadelen

 • Complexe set up voor beginners;
 • Bluetooth functionaliteit kan potentieel nadelig zijn voor de veiligheid.
Ondersteuning cryptomunten:1500+
Prijs:± € 119

Beste wallet

ledger nano X

Ledger Nano X

1x hardware wallet
1x USB kabel
1x introductie handleiding
3x recovery sheet
1x sleutelhanger

Trezor Model T

Trezor is net als Ledger een bekende naam in de crypto wereld als het komt op hardware wallets. De Trezor Model T is een hardware wallet waarmee je ruim 1600 cryptomunten veilig kunt opslaan waaronder Bitcoin, Ethereum, Eos, Ripple en Litecoin.

De wallet heeft de vorm van een ouderwetse stopwatch en wordt geleverd met een touchscreen en een USB-kabel om de wallet te verbinden met een computer. Hierbij kun je informatie zoals de PIN-code invoeren op de touchscreen.

Verder heeft de Trezor Model T verschillende onderscheidende veiligheidsfuncties. Zo wordt de USB-verbinding pas ingeschakeld nadat de pincode is geverifieerd. Ook beschikt de wallet over de mogelijkheid tot het invoeren van een micro SD kaart voor verdere versleutelde opslag.

Voordelen

 • Veilige cold storage;
 • Webgebaseerde interface met ingebouwde crypto exchange;
 • Grote lijst aan ondersteunde cryptomunten.

Nadelen

 • Klein scherm voor intypen codes;
 • Gecompliceerde werking voor beginners.
Ondersteuning cryptomunten:1600+
Prijs:± € 195

Sterke veiligheid

trezor model T crypto wallet

Trezor Model T

1x hardware Wallet
1x Magnetische dock
1x USB-C kabel
2x recovery-seed boekje

Ledger Nano S

Wanneer je graag cryptocurrencies veilig wilt opslaan op een hardware wallet voor een scherpe prijs is de Ledger Nano S een aanrader. Deze wallet van Ledger is een van de goedkoopste en meest verkochte opties op de markt.

Hiermee is de Nano S, de eerste generatie hardware wallet die Ledger uitbracht. Hierbij ziet de Nano S eruit als een USB-stick. Met de wallet kun je cryptocurrency beveiligen met een vier tot acht cijferige toegangscode. Daarbij worden transacties gecontroleerd via het OLED scherm en bevestigd met de twee fysieke knoppen.

Wel heeft de Nano S slechts genoeg opslagruimte om portefeuilles te maken voor een beperkt aantal cryptocurrencies tegelijk. Daarentegen ben je wel in staat om voor een goedkope prijs je cryptomunten veiliger te bewaren dan bij een broker of elk ander type wallet.

Voordelen

 • Veilige offline crypto opslag voor een lage prijs;
 • Toegang tot Ledger Live app.

Nadelen

 • Wallet wordt niet geleverd met een USB-kabel die geschikt is voor veel smartphones;
 • Maximum van 3 applicaties.
Ondersteuning cryptomunten:1500+
Prijs:± € 65

Meest verkochte wallet

crypto wallet ledger nano S

Ledger Nano S

1x Hardware wallet
1x Micro usb naar usb-a kabel (reguliere USB kabel)
1x Bevestigingskoord
1x Beknopte Handleiding

Trezor One

Een andere goedkopere optie voor een hardware crypto wallet is de Trezor One. Dit is de voorganger van de eerder genoemde Trezor Model T en heeft daarmee ook een scherpere prijs. 

De Trezor One is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde handelaren. De interface van de wallet is gemakkelijk te gebruiken. Ook heeft de Trezor One geavanceerde functies zoals multi-sig en geheime wachtwoorden voor extra veiligheid.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je het wachtwoord en recovery informatie nooit verliest. Indien dit het geval is kun je namelijk de toegang tot de cryptomunten verliezen wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Voordelen

 • Two-factor authenticatie ingebouwd;
 • Koppelt aan elke crypto transactie een uniek adres;
 • De open-source code is controleerbaar en transparant.

Nadelen

 • Simpel design;
 • Slechte accessoires.
Ondersteuning cryptomunten:1500+
Prijs:± € 75

Goedkope optie

trezor one hardware crypto wallet

Trezor One

1x hardware wallet
1x usb kabel
1x seed-words boekje
1x beknopte handleiding

BitBox 02

De BitBox 02 is een hardware crypto wallet ontwikkeld en geproduceerd in Zwitserland. Hierbij heeft de wallet veel veiligheidsfuncties vergeleken met concurrenten zoals unified accounts, full node support, encrypted communicatie, coin control, tor support en anti-klepto protection.

Dit maakt de BitBox 02 uiterst geschikt voor het veilig bewaren van cryptomunten. De BitBox 02 komt in twee versies: de Multi-edition en de Bitcoin-Only edition. De Multi-edition ondersteunt ruim 1500 cryptomunten en de Bitcoin-Only versie is geschikt wanneer je alleen in Bitcoin handelt.

Verder komt de wallet met een OLED scherm waarmee je details kunt controleren en transacties kunt bevestigen. Uniek is de meegeleverde micro SD kaart. Hiermee kun je een veilige back-up van jouw cryptomunten bewaren. De micro SD kaart kun je vervolgens uit het apparaat halen en op een veilige plek bewaren.

Voordelen

 • Meegeleverde micro SD kaart;
 • Veel veiligheidsfuncties vergeleken met concurrenten. 

Nadelen

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding;
 • Ook geschikt voor smartphone.
Ondersteuning cryptomunten:1500+
Prijs:± € 120

Beste prijs-kwaliteitsverhouding

bitbox 02 wallet

BitBox 02

1x hardware wallet
1x micro SD kaart
1x USB-C naar USB-A adapter
1x USB-C verlengkabel

Crypto Wallet Conclusie

Op deze pagina hebben we vijf verschillende hardware crypto wallets laten zien. Hierdoor heb je hopelijk een beter beeld gekregen van de mogelijkheid waarop je cryptocurrency kunt bewaren met een hardware wallet.

Uiteindelijk zal een hardware crypto wallet ervoor zorgen dat je op een veilige manier cryptocurrencies kunt bewaren en hiermee beter beschermd bent tegen virussen, hackers en andere met slechte intenties.

Mocht je liever helemaal geen geld kwijt willen zijn aan een hardware wallet kun je gewoon een account aanmaken bij een broker als Bitvavo. Hierbij kun je gratis cryptocurrency bewaren op je handelsaccount. Wel is dat iets minder veilig in vergelijking met een hardware wallet.