Crypto Investeren Tips

In dit artikel geven we 12 crypto investeren tips voor beginners. Met deze tips krijg je de belangrijke aspecten van investeren in crypto inzichtelijk en zul je veelgemaakte beginnersfouten voorkomen.

Ook kijken we waarom in crypto investeren aantrekkelijk is en bij welke brokers je kunt beginnen met crypto.

Inhoudsopgave

Waarom in Crypto Investeren?

Sinds 2021 is crypto weer helemaal terug van weggeweest. Crypto is vergeleken met de traditionele beurs een stuk volatieler. Dit betekent dat je op korte termijn kan profiteren van grote stijgingen en dalingen.

Ook kun je 24/7 handelen in crypto waar de traditionele beurs enkel op bepaalde tijden geopend is. Hierdoor kun je investeren in crypto wanneer het jou het beste uitkomt.

Doordat crypto een grote toekomst tegemoet gaat kan crypto uiteindelijk een mooie investering voor zowel korte- als lange termijn zijn. Als je bijvoorbeeld naar de Bitcoin kijkt, zie je dat deze in een periode van 5 jaar ruim 50 keer in waarde is gestegen.

Crypto Investeren Tips

Om een beter beeld te geven over investeren in crypto geven we 12 crypto investeren tips.

1. Ben bewust van de risico’s

Hoewel er genoeg succesverhalen zijn van mensen die veel geld hebben verdient met crypto zijn er ook genoeg mensen die juist geld hebben verloren met handelen in crypto. Vergeleken met andere financiële instrumenten is investeren in crypto ook risicovoller doordat crypto wegens de volatiliteit ook snel in waarde kan dalen.

Hiermee is het belangrijk dat je bewust bent van de risico’s die komen kijken bij handelen in crypto. Zorg daarom dat je alleen investeert in crypto met geld dat je ook daadwerkelijk kunt missen. 

2. Kies een betrouwbare broker

Veiligheid is erg belangrijk wanneer je gaat investeren in crypto. Kies daarom altijd voor een broker die een goede reputatie en reviews heeft. In het verleden zijn verschillende crypto brokers gehackt die hun zaken niet goed op orde hadden. 

Zo werd bijvoorbeeld in 2018 de Japanse crypto broker CoinCheck gehackt met meer dan 500 miljoen dollar schade. Daarom is het belangrijk om een crypto broker te kiezen die zijn zaken op orde heeft.

Hierin is de Nederlandse broker Bitvavo een echte aanrader. Deze broker is de grootste in Nederland en heeft ook nog een zeer voordelige handelstarieven waarbij je nooit meer dan 0,25% per trade betaald. Op het gebied van veiligheid heeft Bitvavo meer dan 9 verschillende veiligheidsmaatregelen!

(Via deze link betaal je ook nog eens geen handelskosten de eerste week tot € 1000,-)

tips crypto investeren broker

3. Begin klein

Wanneer je net begint met crypto is het aangeraden om met een klein bedrag te beginnen. Hierdoor kun je ontdekken of handelen in crypto bij je past en zul je de markten van cryptomunten leren kennen.

Het leuke van crypto is dat je met een klein bedrag kunt beginnen. Dit terwijl je op de traditionele beurs juist vaak grotere bedragen nodig hebt om te beginnen. 

4. Bouw een gespreide portfolio

Zorg ervoor dat je niet al je geld investeert in een enkele cryptomunt, maar een gespreide portfolio opbouwt. Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zijn de grootste en oudste cryptomunten, waardoor deze cryptomunten altijd wel een goede investering zijn.

Daarnaast kun je jouw geld gespreid investeren over verschillende altcoins. Zoek hierbij naar cryptomunten die de potentie hebben om in de toekomst flink in waarde te gaan stijgen. Daarbij is het belangrijk dat je cryptomunten kunt identificeren die ook echt potentieel hebben.

Hulpmiddelen voor het vinden van crypto met veel potentie zijn de Crypto Portfolio en Crypto Signals. Met de Crypto Portfolio ontdek je de crypto met de meeste potentie op basis van marktonderzoek. Met Crypto Signals zul je signalen ontvangen wanneer zich goede kansen voordoen op de markt.

5. FOMO vermijden

FOMO staat voor de gevreesde fear of missing out. Veel beginnende crypto-handelaren maken de fout door cryptomunten te kopen na een grote stijging wegens de angst om verdere stijgingen te missen.

Dit heeft vaak als gevolg dat deze beginners de cryptomunten juist voor een hoge prijs kopen waarna de crypto weer in waarde daalt. Zoals bij elke beurs is het juist belangrijk dat je crypto voor een lage prijs koopt en juist niet instapt na een grote koersstijging.

6. Hou resultaten in de gaten

Bekijk regelmatig hoeveel je hebt verdient met handelen in crypto. Het inzichtelijk maken van resultaten geeft namelijk een goed beeld over waar je staat. Mocht blijken dat je grote verliezen hebt gemaakt kan dit natuurlijk aanleiding zijn om je handelsstrategie te veranderen.

7. Bouw kennis op

Voordat je begint met investeren in crypto is het handig om eerst zoveel mogelijk te leren over blockchain en handelsstrategieën. Veel beginners maken namelijk de fout om zonder kennis te investeren in crypto.

Voor het opbouwen van kennis is het volgen van een crypto cursus een echte aanrader. Hoewel het een investering kan zijn, zul je veel nieuwe kennis leren waardoor je betere resultaten kunt halen met investeringen in crypto.

crypto investeren tips kennis

8. Pak je winst

Na een grote koersstijging komt vaak ook weer een daling bij crypto. Daarom is het belangrijk je ook je winst pakt wanneer een koers een grote stijging meemaakt. 

Dit betekent niet dat je direct na een koersstijging al je crypto hoeft te verkopen, maar verkoop bijvoorbeeld een deel van je crypto na een grote stijging. Het is vaak genoeg voorgekomen dat investeerders hun winsten zijn kwijtgeraakt doordat ze niet wouden verkopen.

9. Veiligheid

Doordat crypto gedecentraliseerd is, mag veiligheid niet ontbreken. Indien je cryptocurrency bij een broker bewaart zorg er dan altijd voor dat je gebruik maakt van two factor authentication (2FA) om je account beter te beveiligen.

Nog beter is het aankopen van een hardware wallet. Hiermee kun je namelijk crypto offline opslaan en ben je niet afhankelijk van een broker. 

10. Schakel emoties uit

Goede handelaren kunnen emoties uitschakelen. Zorg daarbij dat je niet emotioneel betrokken raakt bij crypto. Het komt wel eens voor dat beginners een cryptomunt die geen potentie meer heeft toch aanhouden omdat ze hier emotioneel bij betrokken zijn.

Dit met het gevolg dat er steeds minder overblijft van het geïnvesteerde bedrag. Dit is ook weer een gevolg de gevreesde fear of missing out.

11. Zet doelen

Bepaal voordat je een trade maakt op welk prijsniveau je winst wilt pakken en indien de koers daalt op welk prijsniveau je uit de trade zal stappen. Hierbij kan het zetten van een duidelijke stop-loss helpen om verliezen te beperken indien de koers daalt.

Met een stop-loss zal de crypto automatisch verkocht worden wanneer de cryptomunt een bepaalt prijsniveau bereikt. Hierdoor weet je vantevoren wat je maximaal kunt verliezen en zul je beschermt zijn wanneer de koers ineens een flinke daling maakt.

12. Belasting

Vergeet niet dat je met crypto ook belasting moet betalen. Hoewel de regels omtrent crypto nog niet heel duidelijk zijn, is het in ieder geval verplicht om de crypto op te geven die je bezit wanneer je belastingaangifte doet.

crypto investeren tips belasting

Crypto Kopen

Je kunt cryptocurrency gemakkelijk kopen via een crypto broker. Hier kun je crypto bewaren, kopen en verkopen. Daarnaast kun je bij een crypto broker koersen in de gaten houden.

BrokerAanbodHandelskostenWelkomstaanbieding
Bitvavo85+ cryptomunten0,25%Klik hier
Binance215+ cryptomunten0,25%Klik hier
Bitcoin Meester215+ cryptomunten1%Klik hier

Crypto Cursus

Wanneer je graag geld wilt investeren in crypto is het handig om eerst een crypto cursus te volgen. Met een cursus zul je alles leren over handelsstrategieën en risicomanagement waarmee je jouw resultaten kunt optimaliseren.

Zo een crypto cursus is bijvoorbeeld de Crypto Masterclass gegeven door experts Patrick Suiker en Derek Westra. Deze cursus heeft ruim 40 uur aan beeldmateriaal, 6 e-books en een eigen community. 

Om te kijken of het volgen van een crypto cursus bij je past, kun je nu tijdelijk de gratis training volgen van de Crypto Masterclass. Na het volgen van de training kun je tevens de cursus aanschaffen met 50% korting.

Beste Crypto Cursus

Crypto Masterclass

Dé Crypto Cursus van Nederland. Eindelijk alles leren over handelen in crypto? Volg dan nu de gratis Crypto Masterclass training en ontvang korting op de cursus.

Crypto Investeren Tips Conclusie

In dit artikel hebben we 12 crypto investeren tips gegeven. We hopen dat je met deze tips een beter inzicht hebt gekregen over investeren in crypto en hiermee veelgemaakte fouten zult vermijden.

Als je meer wilt leren over handelen in crypto en brokers kun je gerust een kijkje nemen op onze website. Op CryptoSuccesGids kun je namelijk alles vinden over cryptocurrency in onze artikelen en kennisbank!

Plaats een reactie