Bitvavo vs Coinmerce

Je hebt tegenwoordig keuze tussen verschillende brokers in Nederland. Wanneer je bij dit artikel terecht bent gekomen, ben je waarschijnlijk op zoek gegaan naar een Bitvavo vs Coinmerce vergelijking.

In dit artikel zullen we deze twee crypto brokers met elkaar vergelijken op het gebied van functionaliteit, kosten, gebruiksgemak, staking en veiligheid. Hiermee ontdek je welke broker het beste bij jou past. 

Inhoudsopgave

Wat is Bitvavo?

Voordat we de twee brokers met elkaar gaan vergelijken zullen we eerst een korte introductie geven. Bitvavo is een van oorsprong Nederlandse crypto broker waarbij het platform over de afgelopen jaren is uitgegroeid tot de grootste broker van Nederland.

Oorspronkelijk is Bitvavo in 2018 begonnen met als doel om de kloof tussen traditionele valuta en digitale activa te overbruggen. Hierbij wilt Bitvavo een belangrijke rol spelen in het toegankelijk maken van cryptocurrency voor mensen in Europa.

Verder heeft Bitvavo een erg goede reputatie als het aankomt op veiligheid, stabiliteit en betrouwbaarheid. Hierbij is het platform ook erg transparant en heeft het een erg gebruiksvriendelijke dashboard.

Als bezoeker van CryptoSuccesGids kun je ook nog eens gebruik maken van een leuke welkomstaanbieding via de onderstaande knop. Hierbij betaal je de eerste zeven dagen geen handelskosten bij Bitvavo tot € 1000.

Grootste Nederlandse broker

bitvavo logo

Bitvavo

Handel bij Bitvavo in ruim 85 cryptomunten. Hierbij heeft Bitvavo twee interfaces voor zowel de beginnende als ervaren crypto-handelaar.

Wat is Coinmerce?

Net als Bitvavo is Coinmerce ook een van oorsprong Nederlandse broker. Hierbij is het platform in 2017 opgericht door een klein team in Amstelveen. Coinmerce was hierbij een van de eerste crypto brokers die uitkwam met een eigen mobiele app op de Nederlandse markt. 

Over de jaren heen heeft het platform veel transformaties gehad, waardoor het nu een erg gebruiksvriendelijke interface heeft. Dit ligt ook in lijn met het doel van Coinmerce om op een eenvoudige manier cryptocurrency te bieden en beheren.

Verder heeft Coinmerce integriteit, toegankelijk voor iedereen en innovatie als pijlers. Daarbij staat Coinmerce continu in contact met hun community om zo de best mogelijke ervaring aan te bieden voor de gebruikers.

Gebruiksvriendelijke broker

coinmerce

Coinmerce

Handel gemakkelijk in crypto bij Coinmerce. Hierbij staat Coinmerce bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheden voor limit orders en stop losses.

Bitvavo vs Coinmerce

Om de twee Nederlandse crypto brokers met elkaar te vergelijken zullen we kijken naar vijf pijlers die belangrijk zijn wanneer je wilt gaan handelen in cryptocurrency.

  • Functionaliteiten;
  • Kosten;
  • Gebruiksvriendelijkheid;
  • Staking;
  • Veiligheid.

Bitvavo vs Coinmerce functies

De functionaliteiten van een crypto broker bepalen wat je allemaal kunt doen als gebruiker en op welke manieren je de mogelijkheid hebt om geld te verdienen. In de onderstaande tabel hebben we de functionaliteiten van de brokers inzichtelijk gemaakt.

BitvavoCoinmerce
Aantal cryptomunten85+ munten140+ munten
Stakingjanee
Android appjaja
IOS appjaja
Geld storten met iDealjaja
Limit orders en stop lossesjaja
Minimale order€ 5€ 10

Zoals te zien in het overzicht hebben beide brokers veel functies zoals geld storten met iDeal, een eigen mobiele app en de mogelijkheid tot het plaatsen van limit orders en stop losses. 

Wel mist Coinmerce de mogelijkheid om geld te verdienen door middel van staking. Daartegenover staat wel dat Coinmerce een groter aanbod heeft aan cryptomunten in vergelijking met Bitvavo. 

bitvavo vs coinmerce functionaliteiten

Bitvavo vs Coinmerce kosten

Elke broker vraagt een bepaalt percentage aan handelskosten per trade die je uitvoert. Natuurlijk wil je als crypto-handelaar dat deze kosten zo laag mogelijk zijn zodat je meer geld overhoudt om cryptocurrency te verhandelen. In het onderstaande overzicht hebben we de kosten die je zult maken bij de brokers inzichtelijk gemaakt.

BitvavoCoinmerce
Handelskosten per trade0,25%0,40% – 2,50%
Geld storten (iDeal)Gratis€ 0,30
Geld opnemen GratisGratis

Van de twee brokers heeft Bitvavo de goedkoopste kosten. Je betaalt bij Bitvavo namelijk maar 0,25% handelskosten per trade ongeacht het bedrag waarmee je handelt. Wanneer je met grote bedragen handelt kunnen deze kosten zelfs afnemen tot 0,10% per trade.

Daartegenover betaal je bij Coinmerce tussen de 0,40% en 2,50% afhankelijk van de cryptomunt en het bedrag waarmee je handelt. Hierdoor kun je in sommige gevallen een stuk duurder uit zijn dan bij Bitvavo.

Bitvavo vs Coinmerce gebruiksgemak

Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid zijn beide brokers erg vergelijkbaar. Beide bieden een eenvoudig interface aan waarmee je zelfs zonder enige kennis gemakkelijk cryptomunten kunt kopen en verkopen binnen enkele klikken.

Verder hebben beide brokers een eigen IOS en Android app. Dit zorgt ervoor dat je ook je cryptocurrency kunt verhandelen wanneer je geen computer of laptop bij de hand hebt. Dit maakt beide brokers erg gebruiksvriendelijk.

Bitvavo vs Coinmerce staking

Staking is het vergrendelen van een cryptomunt voor een langere periode ter ondersteuning van het crypto-netwerk. In ruil voor het vergrendelen van een cryptomunt zul je vervolgens een vergoeding ontvangen. Deze vergoeding bestaat meestal uit nieuwe cryptomunten van het netwerk. 

Je kunt met staking dus een passief inkomen verdienen waarbij je tussen de twee en twaalf procent op jaarbasis kunt verdienen. In de onderstaande tabel zijn de staking mogelijkheden inzichtelijk gemaakt.

BitvavoCoinmerce
Mogelijkheid tot stakingjanee
Cryptomunten met staking17geen

Van de twee brokers heeft alleen Bitvavo de mogelijkheid tot het staken van cryptomunten. Hierbij kun je in totaal 17 cryptomunten staken zoals de Bitcoin, NEO en USD Coin. Het leuke hiervan is dat je passieve inkomsten ontvangt en daarnaast bij Bitvavo de cryptomunten op elk moment kunt verkopen.

Verder worden de staking vergoedingen bij Bitvavo dagelijks berekend en vervolgens elke maandag uitgekeerd. Hiervoor heeft Bitvavo ook een apart dashboard waarin je precies kunt zien hoeveel euro je verdient met staking.

Bitvavo vs Coinmerce veiligheid

Natuurlijk is de veiligheid van een broker erg belangrijk. Dit aangezien cryptocurrency decentraal geregeld zijn en hier dus geen overheid of centrale bank aan te pas komt. 

Allereerst hebben beide brokers een uitstekende geschiedenis op het gebied van veiligheid. Hierbij zijn de brokers in hun ruim driejarige bestaan nog nooit gehackt wat aantoont dat de veiligheid goed op orde is. Daarnaast zijn beide brokers officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Verder slaan beide brokers cryptomunten op in cold wallets, voeren regelmatig penetratietests uit en heb je bij beide brokers de mogelijkheid om je account te beveiligen met two factor authentication (2FA). 

Waar Bitvavo wel uitblinkt is met de Stichting Bitvavo Payments. Hierbij heeft Bitvavo een speciale stichting opgericht waarin de tegoeden van klanten worden aangebracht. Dit heeft als voordeel dat bij een faillissement of iets dat de broker overkomt de tegoeden van klanten veilig zijn.

Beide brokers zijn dus erg veilig en betrouwbaar om cryptocurrency te verhandelen en bewaren. 

bitvavo vs coinmerce veiligheid

Crypto cursus voor beginners

Wanneer je net begint met handelen in cryptocurrency raden we het aan om eerst een cursus voor beginners te volgen. Veel beginnende handelaren gaan namelijk de fout in om zonder enige strategie te beginnen.

In een crypto cursus zul je onder andere over handelsstrategieën, risicomanagement, indicatoren, patronen en koersen leren. Hierdoor zul je in staat zijn om cryptomunten te kopen die de potentie hebben om in waarde te stijgen.

Wij raden voor beginners de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto aan. Niet alleen zul je in deze cursus 40 uur aan videomateriaal ontvangen, ook krijg je toegang tot 6 e-books, crypto portfolio’s en een community met crypto-handelaren.

Beginners Crypto Cursus

Crypto Masterclass

Eindelijk alles leren over handelen in crypto? Je kunt nu tijdelijk eerst de gratis training volgen van AllesOverCrypto om te ontdekken of cryptocurrency echt bij je past!

Bitvavo vs Coinmerce conclusie

In dit artikel hebben we een Bitvavo vs Coinmerce vergelijking gemaakt en daarbij gekeken naar de functionaliteiten, kosten, gebruiksgemak, staking en veiligheid. Hoewel de voorkeur voor een broker erg persoonlijk kan zijn, vinden wij van de twee opties Bitvavo de meest aantrekkelijke.

Bitvavo heeft namelijk in vergelijking met Coinmerce wel de mogelijkheid tot het staken van cryptomunten en de kosten liggen een stuk lager. Op andere gebieden zijn de brokers erg gelijkwaardig waarbij Coinmerce wel meer cryptomunten heeft waarin je kunt handelen dan Bitvavo.

Mocht je ondanks dat de verschillen inzichtelijk zijn gemaakt alsnog twijfelen, kun je natuurlijk ook bij beide brokers een account aanmaken om te kijken welke broker het beste bij jouw situatie past. Via de onderstaande knoppen maak je gebruik van de welkomstaanbiedingen!

Plaats een reactie