Bitvavo vs Binance

In Nederland zijn de grootste brokers Bitvavo en Binance. Maar welke van deze twee kun je nu het beste kiezen als broker? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag door een Bitvavo vs Binance vergelijking te maken.

Door de brokers te vergelijking op vijf gebieden heb je in één keer alles overzichtelijk en kun je de broker kiezen die het beste voldoet aan jouw wensen. Ook zullen we een korte introductie geven van elke broker.

Inhoudsopgave

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is de grootste broker van Nederland. Daarbij is deze broker in Nederland opgericht in 2018 door Jelle de Boer en Tim Baardse.

Het doel van Bitvavo is om de kloof tussen traditionele valuta en digitale valuta te overbruggen. Hierbij staan gebruiksgemak en lage handelskosten bij de broker centraal.

Met de groei die Bitvavo heeft meegemaakt is de broker continu bezig om het platform te verbeteren. Dit met het toevoegen van nieuwe functies zoals de Bitvavo Academy en het hanteren van hoge standaarden op het gebied van veiligheid.

Via CryptoSuccesGids kun je nu extra voordelig beginnen op Bitvavo. Hierbij betaal je de eerste zeven dagen geen handelskosten over de eerste € 1000,-. Met de onderstaande knop maak je gebruik van deze welkomstaanbieding.

Grootste Nederlandse Broker

bitvavo logo

Bitvavo

Handel vandaag nog in ruim 85 cryptomunten bij de broker Bitvavo. Hierbij heeft Bitvavo twee interfaces en de mogelijkheid om geld te verdienen met staking.

Wat is Binance?

Binance is op het gebied van handelsvolume de grootste broker ter wereld. Hierbij is de van oorsprong Chinese broker opgericht in 2017 door Changpeng Zhao. Tegenwoordig heeft Binance zijn kantoor zitten op Malta.

De missie van Binance is om dé leverancier van infrastructuurdiensten te zijn voor het blockchain-ecosysteem. Daarbij wil Binance graag ook de vrijheid van geld wereldwijd vergroten.

Opvallend aan Binance is de grote hoeveelheid diensten die het platform aanbiedt. Naast dat je kunt handelen in crypto, maakt Binance eigen onderzoeksrapporten, lanceert het nieuwe cryptomunten, heeft het een betaalsysteem en een goed doel opgezet.

Dit maakt Binance een erg uitgebreid handelsplatform. Via de onderstaande knop kun je nu extra voordelig beginnen met handelen bij Binance. 

Meest Uitgebreide Broker

binance logo

Binance

Handel vandaag nog in ruim 218 cryptomunten bij de broker Binance. Hierbij heeft Binance ook de mogelijkheid om te handelen in futures en nieuwe cryptomunten.

Bitvavo vs Binance 

Om de twee brokers te vergelijken zullen we een Bitvavo vs Binance vergelijking maken op de volgende vijf gebieden.

  • Functionaliteit;
  • Kosten;
  • Gebruiksgemak;
  • Staking;
  • Veiligheid.

Bitvavo vs Binance Functies

De functionaliteiten van een broker bepalen wat er allemaal mogelijk is. Denk hierbij aan de beleggingsmogelijkheden die een broker heeft. In het onderstaande overzicht zijn alle functionaliteiten van de twee brokers inzichtelijk gemaakt.

BitvavoBinance
Cryptomunten60218
Stakingjaja
Built-in walletsjaja
Futuresneeja
Geavanceerde interfacejaja
IOS appjaja
Android appjaja
Geld storten met Idealjaja

Van de twee brokers heeft Binance de meeste functionaliteiten. Hierbij heeft Binance meer cryptomunten om in te handelen en verschillende beleggingsmogelijkheden zoals futures waarbij je met een hefboom kunt handelen.

Wel heeft Binance veel risicovolle beleggingsproducten welke je als beginner beter kunt ontwijken. Hoewel Bitvavo minder functionaliteiten heeft kan dit juist fijn zijn wanneer je net begint met crypto.

Bitvavo vs Binance Kosten

De kosten van een broker bepalen de uiteindelijke winst die je maakt met de handel in crypto. Hoe lager de kosten, des te meer je kunt verdienen. In het onderstaande overzicht zijn de kosten van de twee brokers inzichtelijk gemaakt.

BitvavoBinance
Maximale handelskosten0,25%0,10%
Geld storten (IDeal)€ 0€ 1,30
Geld opnemen€ 0€ 0,80

Waar andere concurrenten gemiddeld rond de 1% handelskosten hanteren, zijn zowel Bitvavo als Binance erg goedkope brokers. Beide brokers zijn dus goedkope opties, hierbij betaal je bij Bitvavo ook nog eens de eerste week geen handelskosten tot € 1000,-.

Bitvavo vs Binance Gebruiksgemak

Als crypto-handelaar is gebruiksgemak erg belangrijk voor de ervaring die je met een broker zult hebben. 

Bitvavo heeft zowel een eenvoudig interface als een geavanceerd interface. Hierdoor kun je als beginner gebruik maken van de eenvoudige interface en later altijd nog overstappen naar de geavanceerde interface.

Bij Binance heb je te maken met veel verschillende schermen afhankelijk van het beleggingsproduct die je wilt gebruiken. Dit kan soms leiden tot verwarring en is vooral voor beginners minder ideaal.

Daarmee is Bitvavo het meest gebruiksvriendelijk van de twee brokers. Zoals eerder besproken staat daartegenover dat Bitvavo weer minder beleggingsmogelijkheden en cryptomunten heeft.

bitvavo vs binance gebruiksgemak

Bitvavo vs Binance Staking

Staking is het vergrendelen van een crypto voor een bepaalde periode ter ondersteuning van het crypto-netwerk. In ruil hiervoor krijg je een vergoeding uitbetaald die vaak bestaat uit nieuwe cryptomunten van het netwerk. Hierdoor kun je staking zien als een soort rente dat je verdient.

BitvavoBinance
Cryptomunten met staking1658
Maximale vergoeding12%10%

Van de twee brokers heeft Binance de meeste cryptomunten waarbij je geld kunt verdienen door middel van staking. De vergoedingen variëren bij beide brokers van de 2 tot 12 procent afhankelijk van de cryptomunt.

Bitvavo vs Binance Veiligheid

Bij het handelen in crypto is veiligheid natuurlijk een belangrijk aspect. Je wilt namelijk met een veilig gevoel kunnen handelen bij een broker. 

Bitvavo heeft meer dan negen verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen om het platform veilig te houden. Hierbij gebruikt Bitvavo cold wallets, is het ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, controles van externe IT-bedrijven, back-up servers en heeft het de hoogste veiligheidscertificaten van Nederland. 

Ook heeft Bitvavo een eigen stichting opgericht genaamd Stichting Bitvavo Payments. In het geval dat Bitvavo failliet zou gaan of de brokers iets overkomt, staan alle klant-tegoeden veilig weggesteld in de aparte stichting. Hierdoor staat je geld altijd veilig bij deze broker.

Helaas is bij Binance vrij weinig bekend over de veiligheidsmaatregelen van het platform. Ook heeft Binance in 2019 een hack ondervonden waarbij 7000 BTC zijn gestolen. Echter, heeft Binance destijds wel alle schade vergoed waardoor geen klanten zijn gedupeerd.

Aangezien meer bekend is over de veiligheidsmaatregelen van Bitvavo en dit een Nederlands bedrijf is, kunnen we stellen dat Bitvavo de veiligste broker is. Natuurlijk is het altijd nog beter om je crypto te bewaren op een hardware wallet.

bitvavo vs binance veiligheid

Gratis Crypto Training

Mocht je nog een beginner zijn met handelen in crypto raden we aan om eerst een cursus te volgen. Veel beginners kopen namelijk willekeurige cryptomunten aan waardoor ze vervolgens geld verliezen.

Je kunt immers beter investeren in een crypto cursus en geld verdienen dan geen cursus volgen en geld verliezen met de handel in crypto. 

Via onze partner AllesOverCrypto kun je een gratis crypto training van 1,5 uur volgen. Met deze training ontdek je hoe crypto werkt en hoe jij je eerst crypto koopt voor 1 euro. Via de onderstaande knop kun je de gratis training volgen.

Bitvavo vs Binance Conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar de brokers Bitvavo en Binance en hebben we een Bitvavo vs Binance vergelijking gemaakt. Uiteindelijk zijn beide brokers een goede keus en hebben elk hun eigen voordelen.

Het is dus vooral belangrijk om te kijken naar welke broker het beste bij jouw situatie past. Vind je gebruikersgemak en veiligheid erg belangrijk, kies dan voor Bitvavo. Zoek je liever een brokers die juist veel functies en beleggingsproducten heeft, kies dan Binance.

Uiteraard is het ook een optie om bij beide brokers een account aan te maken waardoor je kunt ervaren hoe de handelsplatformen werken. Via de onderstaande knoppen maak je gebruik van een welkomstaanbieding bij beide brokers.

Plaats een reactie