Bitvavo voordelen en nadelen

In Nederland is Bitvavo een van de populairste brokers om in cryptocurrency te handelen. Maar wat zijn nu eigenlijk Bitvavo voordelen en nadelen als gebruiker van het handelsplatform? 

In dit artikel maken we inzichtelijk wat Bitvavo precies is en welke acht voor- en nadelen erbij komen kijken. Hierdoor heb je aan het einde van dit artikel een beter beeld of je wel of niet deze broker moet kiezen.

Inhoudsopgave

Wat is Bitvavo?

Cryptomunten zijn over de afgelopen jaren steeds populairder geworden waarbij ook veel nieuwe brokers op de markt zijn gekomen. Bitvavo is hier één van als Nederlandse broker en is begonnen in 2018 met zijn hoofdkantoor Amsterdam.

Bitvavo heeft het doel om cryptocurrency toegankelijk te maken door de kloof tussen traditionele valuta en digitale valuta te overbruggen. Hierbij is het platform erg gericht op gebruiksvriendelijkheid waardoor het makkelijk te gebruiken is. 

Over de afgelopen jaren is Bitvavo erg hard gegroeid waarbij het inmiddels ruim 1 miljoen actieve gebruikers heeft. Hierbij heeft het platform een aanbod van 150 cryptomunten en de mogelijkheid om geld te verdienen door middel van staking.

Als lezer van CryptoSuccesGids kun je nu extra voordelig beginnen met handelen. Je kunt tijdelijk via onze link de eerste week € 1000 gratis handelen zonder dat je enkele handelskosten hoeft te betalen. 

Beste broker

bitvavo logo

Bitvavo

Start vandaag nog met handelen bij Bitvavo en betaal de eerste week geen handelskosten tot € 1000,-. Maak gebruik van deze welkomstaanbieding via de onderstaande knop.

Voordelen Bitvavo

Om een beter beeld te krijgen van Bitvavo voordelen en nadelen zullen we als eerst kijken naar vijf voordelen van handelen bij Bitvavo.

1. Gebruiksvriendelijk

Zoals zojuist gezegd is Bitvavo erg gericht op gebruiksvriendelijkheid, waardoor handelen op het platform erg gemakkelijk is. Speciaal hiervoor heeft Bitvavo twee interfaces gemaakt op het platform.

Allereerst heb je het eenvoudige interface waarmee je als beginner gemakkelijk kunt handelen. Dit interface biedt alle belangrijke mogelijkheden en zal ervoor zorgen dat het handelen in digitale valuta zo eenvoudig mogelijk zal zijn.

Voor de gevorderde handelaren heeft Bitvavo een geavanceerde interface. Deze interface heeft een orderboek, handige tools en de mogelijkheid om marktorders en limietorders te plaatsen. Dit maakt Bitvavo erg geschikt voor handelaren ongeacht het niveau van ervaring.

2. Veilig

De veiligheid van Bitvavo heeft een uitstekende reputatie. De broker is hierbij ook nog nooit succesvol gehackt wat erg positief is. Daarnaast komt nog eens dat Bitvavo erg transparant is over hun veiligheidsmaatregelen. 

Enkele van deze maatregelen zijn:

 • Cryptomunten worden bewaard op cold wallets;
 • Je kunt two factor authentication (2FA) inschakelen samen met andere controlesystemen;
 • Meerdere availability zones met automatische failovers om toegang te garanderen;
 • Bitvavo voldoet aan de algemene verordening gegevensbescherming (AVG);
 • Medewerkers worden gescreend met een backgroundcheck;
 • Bitvavo is continu bezig om hun veiligheid te verbeteren;
 • Het platform wordt 24/7 gemonitord op verdachte activiteiten;
 • Bitvavo huurt externe IT-bedrijven in voor penetration tests.

Naast deze veiligheidsmaatregelen heeft Bitvavo een eigen stichting genaamd Stichting Bitvavo Payments. Hierin worden alle klantentegoeden geplaatst zodat deze zijn afgeschermd mocht Bitvavo B.V. ooit failliet gaan. 

Natuurlijk kun je ook een hardware wallet kopen als je jouw digitale valuta nog veiliger wilt opslaan.

3. Staking mogelijk

Bitvavo ondersteunt de mogelijkheid om geld te verdienen door middel van staking voor ruim vijftien cryptomunten. Je kunt staking zien als een soort rente dat je ontvangt wanneer je cryptomunten voor een langere periode aanhoudt.

Enkele cryptomunten die je kunt staken zijn Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en ICON (ICX). Met deze cryptomunten kun je tussen de één en acht procent op jaarbasis verdienen bovenop de koerswinst die je kunt maken op een cryptomunt.

bitvavo voordelen en nadelen staking

4. Bitvavo app

Voor IOS en Android heeft Bitvavo sinds 2020 ook een eigen app. Hiermee kun je op een smartphone ook buitenshuis handelen in cryptomunten. Momenteel wordt alleen nog het eenvoudige interface aangeboden, echter is de bedoeling om ook het geavanceerde interface naar de app te brengen.

5. Goedkoop handelen

Van de Nederlandse crypto brokers op de markt, heeft Bitvavo de goedkoopste handelskosten. Je betaalt namelijk maar 0,25% per trade wat een stuk goedkoper is dan bij concurrenten.

Dit is erg fijn aangezien de handelskosten die je maakt natuurlijk een directe invloed hebben op je winst. Hierdoor kun je met dezelfde trades bij Bitvavo meer geld verdienen dan bij andere brokers.

Met onze welkomstaanbieding via deze link betaal je zelfs helemaal geen handelskosten de eerste week tot een maximum van € 1000. Dit zorgt ervoor dat je extra voordelig je eerste cryptomunten kunt kopen.

BrokerHandelskosten per trade
Bitvavo0,25%
Bitcoin Meester1,00%
Coinmerce0,40% – 2,50%
LiteBit1,00% – 5,00%

Nadelen Bitvavo

Natuurlijk zitten er niet alleen maar voordelen aan een handelsplatform. Bitvavo heeft de volgende drie nadelen.

1. Beperkt aanbod

Vergeleken met sommige andere brokers heeft Bitvavo een wat kleiner aanbod. De broker Bitcoin Meester heeft hierbij bijvoorbeeld ruim 215 cryptomunten als aanbod. Bitvavo heeft daarentegen enkel 150 cryptomunten waarin je kunt handelen.

Hierbij moet wel gezegd worden dat Bitvavo de laatste tijd erg druk bezig is om het aanbod steeds verder uit te breiden. Zo had Bitvavo begin 2021 nog maar rond de 80 cryptomunten waar dat in november 2021 al rond de 150 lag.

nadeel bitvavo

2. Mogelijkheden beperkt

Bij Bitvavo heb je de mogelijkheid om cryptomunten te kopen, verkopen en bewaren. Ook is het mogelijk om geld te verdienen door middel van staking. Echter, zijn hiermee al snel de mogelijkheden van het handelsplatform opgesomd.

Helaas biedt Bitvavo momenteel niet de mogelijkheid om in andere producten te handelen zoals futures. Dit zorgt er vooral voor dat voor gevorderde handelaren die willen handelen in de gecompliceerdere producten minder mogelijkheden hebben.

3. Geen telefonische klantenservice

Hoewel Bitvavo gewoon een Nederlandse klantenservice heeft die meestal snel reageert heb je niet de mogelijkheid om te bellen. Dit terwijl een telefonische klantenservice vaak handig is om snel een duidelijk antwoord te krijgen op een vraag.

Ondanks dat je waarschijnlijk niet snel de klantenservice nodig zult hebben, zal dit toch voor veel mensen een klein minpuntje zijn. Mocht je contact willen opnemen kan dit 7 dagen per week via live chat en e-mail. 

Bitvavo voordelen en nadelen overzicht

In het onderstaande overzicht hebben we nog eens de Bitvavo voordelen en nadelen opgesomd die we zojuist hebben behandeld.

Bitvavo voordelen:

 • Zeer gebruiksvriendelijk platform met twee interfaces;
 • Duidelijkheid en goede trackrecord op het gebied van veiligheid;
 • Geld verdienen door middel van staking mogelijk;
 • Eigen app voor IOS en Android zodat je ook buitenshuis kunt handelen;
 • Scherpe handelskosten waardoor je weinig geld kwijt bent.


Bitvavo nadelen:

 • Beperkt aanbod van cryptomunten;
 • Beperkte mogelijkheden voor gevorderde handelaren;
 • Geen telefonisch contact mogelijk met de klantenservice.

Gratis crypto webinar

Mocht je nog nieuw zijn in de wereld van cryptocurrency raden we het eerst aan om een goede basiskennis op te bouwen voordat je begint. Daarbij is het ook belangrijk dat je beschikt over een strategie wanneer je gaat investeren in crypto.

Voor deze kennis kun je nu tijdelijk een gratis online webinar volgen van AllesOverCrypto. Deze webinar wordt gegeven door crypto-experts Derek Westra en Patrick Suiker. De webinar duurt 1,5 uur en kun je vanachter je computer volgen.

Je zult in de webinar leren hoe Bitcoin en crypto werken, met welke strategie je geld kunt verdienen en welke cryptomunt veel potentie vertoont. Hiermee krijg je direct een goede basis om je eerst stappen in de wereld van cryptocurrency te zetten. 

Crypto Cursus voor Beginners

Crypto Masterclass

Dé Crypto Cursus van Nederland. Eindelijk alles leren over handelen in crypto? Volg eerst de gratis crypto training en ontvang 50% korting op de cursus.

Bitvavo voordelen en nadelen conclusie

In dit artikel hebben we naar 8 Bitvavo voordelen en nadelen gekeken. We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen van de voor- en nadelen die het platform heeft. Mocht je nu graag willen beginnen met Bitvavo maar niet snappen hoe het werkt kun je ons artikel Bitvavo voor beginners lezen.

Voor verdere informatie omtrent cryptocurrency kun je natuurlijk ook een kijkje nemen op onze website. Onder andere in onze kennisbank en blog kun je veel handige informatie vinden.

Plaats een reactie