Bitvavo voor Beginners

In dit artikel leggen we Bitvavo voor beginners uit en kun je vandaag nog beginnen bij Bitvavo met een leuke welkomstaanbieding! 

Met dit artikel ontdek je dus precies hoe Bitvavo werkt en komen de volgende zaken langs:

 1. Account aanmaken op Bitvavo en daarbij profiteren van de welkomstaanbieding
 2. Extra beveiliging instellen op je account
 3. Geld storten op Bitvavo
 4. Crypto kopen op Bitvavo
 5. Geld uitbetalen op Bitvavo
 6. Geld verdienen met staking op Bitvavo

Inhoudsopgave

Wat is Bitvavo?

Bitvavo staat bekend als de grootste broker van Nederland op het gebied van crypto. Hierbij kun op Bitvavo in ruim 85 cryptomunten handelen waaronder Bitcoin, Ethereum, NEO en Ripple.

De populariteit van de broker komt mede door de goedkope handelstarieven die het platform aanbiedt. Hierbij betaal je maximaal 0,25% handelskosten per transactie ook wanneer je met kleine bedragen handelt. Dit terwijl je bij andere Nederlandse brokers vaak rond de 1,5% handelskosten betaald per transactie.

Ook is Bitvavo zeer gebruiksvriendelijk. Hierbij heeft de broker een eigen app voor zowel IOS en Android. Verder beschikt Bitvavo over twee interfaces waarbij je een eenvoudige interface hebt voor beginners en een geavanceerd interface voor de ervaren handelaren.

Als lezer van CryptoSuccesGids kun je nu gebruik maken van de welkomstaanbieding van Bitvavo. Met deze actie hoef je de eerste zeven dagen geen handelskosten te betalen tot € 1000,-. Hierdoor kun je nu nog goedkoper beginnen met handelen op Bitvavo in crypto!

Goedkoopste NL Broker

bitvavo logo

Bitvavo

Start vandaag nog met handelen bij Bitvavo en betaal de eerste week geen handelskosten tot € 1000,-. Maak gebruik van deze welkomstaanbieding via de onderstaande knop.

Bitvavo voor Beginners

Voor het inzichtelijk maken van Bitvavo voor beginners zullen we naar alle aspecten kijken die je tegen kunt komen bij het gebruiken, handelen en uitbetalen bij Bitvavo.

Bitvavo-account aanmaken

Wanneer je wilt gaan handelen in crypto op Bitvavo is uiteraard de eerste stap het aanmaken van een Bitvavo-account. Met een Bitvavo-account kun je namelijk crypto kopen, verkopen en beheren.

Je kunt een Bitvavo-account aanmaken met de volgende stappen:

 1. Ga naar de website van Bitvavo en klik rechtsboven op de blauwe knop aanmelden. Als bezoeker van CryptoSuccesGids kun je via deze link gebruik van de welkomstaanbieding waarmee je de eerste zeven dagen geen handelskosten betaalt op Bitvavo tot € 1000,-.
 2. Vul vervolgens je naam, e-mailadres, wachtwoord en land in. Wanneer je gaat handelen in crypto is het belangrijk dat je een sterk wachtwoord instelt. Zorg dus altijd voor een uniek wachtwoord welke je niet eerder hebt gebruikt.
 3. Vervolgens zal Bitvavo nog een tweetal vragen stellen en dien je het ingevulde e-mailadres te verifiëren.
 4. Voor het afronden van het proces dien je als laatst nog je identiteit te verifiëren. Hierbij scan je een legitimatiebewijs in en maak je een foto van je gezicht ter controle. Wegens de strengere regelgeving is dit tegenwoordig bij elke crypto broker verplicht.

Geen zorgen, Bitvavo gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Je identiteit wordt uitgelezen door een gespecialiseerde dienstverlener die vervolgens je gegevens weer verwijdert. De uitgelezen data slaat Bitvavo vervolgens offline op een server. Ook fijn om te weten is dat Bitvavo als Nederlands voldoet aan de AVG (algemene verordening persoonsgegevens).

We raden aan om je Bitvavo-account ook extra te beveiligen. Dit kan met het inschakelen van de 2 factor authenticatie. Hiermee creëer je een extra beveiligingslaag door een additionele 2FA-code te koppelen met je smartphone.

Twee-Factor Authenticatie (2FA) instellen
 1. Klik rechtsboven op je naam en ga vervolgens naar instellingen.
 2. Onder het kopje veiligheidsinstellingen kun je vervolgens 2 factor authenticatie inschakelen.
 3. Vul je wachtwoord in en klik op doorgaan.
 4. Download de Twilio Authy of Google Authenticator app op je smartphone.
 5. Scan de QR-code met de app op je smartphone.
 6. Voer de code in die op je smartphone verschijnt.

Bitvavo geld storten

Om te handelen in crypto dien je eerst geld te storten op je Bitvavo-account. Hiermee kun je namelijk geldtegoeden inwisselen voor crypto zoals de welbekende Bitcoin. 

Belangrijk is dat wanneer je geld gaat storten bij Bitvavo de rekening op dezelfde naam staat als je Bitvavo-account. Je kunt geld storten door naar het dashboard van Bitvavo te gaan en op de knop geld storten te klikken.

geld storten bitvavo voor beginners

Het is mogelijk om op de volgende manieren geld te storten:

 • iDeal (gratis)
 • SEPA overboeking (gratis / 1-2 werkdagen)
 • Bancontact (gratis)
 • EPS Überweisung (1.75%)
 • Giropay (1.75%)

Bitvavo crypto kopen

Nadat het gestorte geld op je Bitvavo-account staat is het tijd om crypto te kopen! Zoals eerder gezegd heeft Bitvavo ruim 85 cryptomunten waarin je kunt handelen. Hierbij heeft Bitvavo een eenvoudig en geavanceerd interface waarmee je kunt handelen.

Het eenvoudige interface is ideaal wanneer je net begint of crypto wilt aankopen voor lange termijn. Zo ziet het eenvoudige interface eruit:

eenvoudige interface

Het geavanceerde interface is geschikt voor ervaren crypto handelaren. Hierbij kun je met dit interface de koersen beter volgen, patronen ontdekken en indicatoren toevoegen. Zo ziet het geavanceerde interface eruit:

geavanceerde interface

Met de volgende stappen kun je via het eenvoudige interface crypto kopen:

 1. Ga naar het dashboard van Bitvavo en klik op de cryptomunt die je wilt kopen.
 2. Links op het scherm kun je vervolgens een geldbedrag invoeren waarna Bitvavo automatisch berekend wat je ontvangt en wat de handelskosten zijn. Zoals eerder gezegd betaal je nooit meer dan 0,25% handelskosten bij Bitvavo.
 3. Om de transactie af te ronden klik je op de knop kopen.
bitvavo crypto kopen

Bitvavo uitbetalen

Uiteraard is het doel om uiteindelijk geld te verdienen met handelen in crypto op Bitvavo! Hierdoor komt er natuurlijk ook een moment waarop je het verdiende geld met handelen in crypto wilt laten uitbetalen zodat je hier wat leuks mee kunt doen.

tegoed opnemen bitvavo voor beginners

Met de volgende stappen kun je geld opnemen van je Bitvavo-account:

 1. Verkoop de crypto op je Bitvavo-account waarvan je het geld wilt opnemen indien je dit nog niet heb gedaan.
 2. Ga naar het dashboard van Bitvavo en klik op de knop geld opnemen.
 3. Vul het bedrag in dat je wilt opnemen en kies een rekening die je eerder hebt geverifieerd.
 4. Bevestig als laatst de opname. Bitvavo is meestal erg snel waarbij je nooit meer dan 1-2 werkdagen hoeft te wachten. Bij bankrekeningen die SEPA Instant ondersteunen zul je zelf het geld binnen enkele minuten op je rekening hebben.

Bitvavo staking

Op Bitvavo is het ook mogelijk om geld te verdienen door middel van staking. Je kunt dit vergelijken als een soort rente wanneer je crypto voor de langere termijn aanhoudt. Hierbij heb je op Bitvavo 16 cryptomunten die je kunt staken.

 • ARK (ARK)
 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Cardano (ADA)
 • Dai (DAI)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • ICON (ICX)
 • NEO (NEO)
 • Ontology (ONT)
 • Tether (USDT)
 • Tezos (XTZ)
 • Tron (TRX)
 • USD Coin (USDC)
 • VeChain (VET)
 • Waves (WAVES)

De vergoeding verschilt per cryptomunt. Zo leveren sommige cryptomunten maar 1% per jaar op terwijl andere cryptomunten ruim 12% op jaarbasis kunnen opleveren naast de koerswinst die je kunt verdienen.

Op je Bitvavo-account worden de staking opbrengsten dagelijks berekend en vervolgens elke week op maandag uitgekeerd. Hierbij krijg je ook wekelijks een mailtje zodra de opbrengsten weer zijn uitgekeerd.

bitvavo voor beginners staking

Gratis crypto training

Naast een crypto broker mag een cursus crypto traden natuurlijk niet ontbreken! Veel beginners maken de fout door zonder enige kennis te gaan handelen in crypto en vervolgens geld te verliezen.

Daarom raden we aan om eerst kennis op te bouwen door bijvoorbeeld een crypto cursus te volgen. Met een crypto cursus zul je alle belangrijke kennis leren en veelgemaakte beginnersfouten voorkomen.

Via de onderstaande knop kun je een gratis crypto training volgen van AllesOverCrypto. In deze training van 1,5 uur leggen Patrick Suiker en Derek Westra de basis uit over handelen in crypto.

Bitvavo voor Beginners conclusie

In dit artikel hebben we Bitvavo voor beginners uitgelegd. Hierbij hebben we gekeken hoe het aanmaken van een account bij Bitvavo, geld storten, crypto verhandelen en uiteindelijk geld opnemen werkt.

We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen van de broker Bitvavo. Zoals eerder gezegd kun je gebruik maken van de welkomstaanbieding waardoor je de eerste zeven dagen geen handelskosten betaalt tot € 1000,-. Hierdoor kun je nu nog goedkoper beginnen met handelen!

Goedkoopste NL Broker

bitvavo logo

Bitvavo

Start vandaag nog met handelen bij Bitvavo en betaal de eerste week geen handelskosten tot € 1000,-. Maak gebruik van deze welkomstaanbieding via de onderstaande knop.

Plaats een reactie