Bitvavo Staking

Het is bij Bitvavo mogelijk om geld te verdienen door middel van staking. In dit artikel leggen we exact uit hoe Bitvavo staking werkt, met welke cryptomunten je geld kunt verdienen en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Hierdoor weet je aan het einde van dit artikel precies hoe staking werkt en of je het wel of niet moet inschakelen. Ook laten we een handige gratis crypto training zien waarmee je meer over cryptocurrency kunt leren als beginnende handelaar.

Inhoudsopgave

Wat is staking crypto?

Bij staking vergrendel je cryptocurrency voor een bepaalde periode in ruil voor een vergoeding. Dit zorgt ervoor dat het crypto-netwerk van een bepaalde munt wordt versterkt en ondersteunt.

De vergoeding die je ontvangt bestaat vaak uit nieuwe cryptomunten van het nieuwe netwerk. Hierdoor kun je het staken van cryptomunten zien als een soort rente net als bij een spaarrekening.

Afhankelijk van de cryptomunt verdien je één tot tien procent op jaarbasis met staking. Daarnaast is het bij veel cryptomunten ook nog mogelijk om geld te verdienen door middel van koerswinst naast je Bitvavo staking opbrengsten. 

Ook heb je bij Bitvavo zogenaamde stablecoins. Dit zijn cryptomunten die weinig volatiliteit hebben doordat ze bijvoorbeeld aan de koers van de dollar zijn gekoppeld. Hiervoor is een voorbeeld de USD Coin waarmee je dus op een veilig manier 6,10% kunt ontvangen op jaarbasis. 

Grootste Nederlandse broker

bitvavo logo

Bitvavo

Handel bij Bitvavo in ruim 85 cryptomunten. Hierbij kun je met 17 cryptomunten geld verdienen door middel van staking. Ook heeft Bitvavo zeer lage handelskosten en een gebruiksvriendelijke interface.

Bitvavo staking opbrengsten

In totaal heeft Bitvavo op het moment van schrijven 17 cryptomunten waarmee je geld kunt verdienen door middel van staking. Bekende cryptomunten die hieronder vallen zijn Bitcoin, Ethereum en NEO.

De opbrengsten en Bitvavo staking percentages van cryptomunten per 12 september 2021  waren als volgt:

CryptomuntOpbrengsten
Ark (ARK)~1,07%
Bitcoin (BTC)~0,77%
Bitcoin Cash (BCH)~1,02%
Cardano (ADA)~5,00%
Chainlink (LINK)~0,49%
Dai (DAI)~6,10%
Ethereum (ETH)~1,01%
ICON (ICX)~7,50%
NEO (NEO)~0,52%
Ontology (ONT)~0,51%
Tether (USDT)~6,10%
USD Coin (USDC)~6,10%
VeChain Thor (VET)~0,49%
Litecoin (LTC)~1,04%
Tezos (XTZ)~0,66%
Tron (TRX)~1,03%
Waves (WAVES)~5,50%

Hoe werkt Bitvavo staking?

Met de volgende vijf stappen kun je cryptomunten gaan staken bij Bitvavo.

1. Handelsaccount aanmaken

De eerste stap is het aanmaken van een handelsaccount bij Bitvavo. Als lezer van CryptoSuccesGids kun je gebruik maken van een leuke welkomstaanbieding. Met deze aanbieding betaal je de eerste week geen handelskosten tot € 1000. Hiermee kun je dus zonder enige kosten je eerste cryptocurrency aankopen!

2. Verificatie

Tijdens het aanmelden zal Bitvavo nog een tweetal vragen stellen en dien je het opgegeven e-mailadres te verifiëren. Ook je identiteit dient geverifieerd te worden. Hierbij scan je jouw legitimatiebewijs in en maak je een foto ter controle. Dit proces is tegenwoordig verplicht bij elke broker.

Bitvavo gaat zorgvuldig met de persoonsgegevens van klanten om. Identiteitsgegevens worden uitgelezen door een gespecialiseerde dienstverlener die vervolgens de gegevens weer verwijdert. De uitgelezen data slaat Bitvavo vervolgens offline op. 

3. Geld storten

Om geld te verdienen met staking heb je natuurlijk geld nodig op je handelsaccount. Je kunt met verschillende methodes als iDeal, SEPA overboeking en Bancontact gemakkelijk geld storten. Belangrijk is dat je alleen geld stort dat je ook echt kunt missen. Beleggen brengt risico’s met zich mee!

4. Staking activeren

Standaard staat crypto staking uitgeschakeld wanneer je net een account hebt aanmaakt. Je kunt dit gemakkelijk activeren bij de instellingen van je account zodat je vanaf dat moment gebruik kunt maken van deze dienst.

hoe werkt bitvavo staking

5. Cryptomunten aankopen

Nadat staking is ingeschakeld kun je cryptomunten aankopen waarmee je geld kunt verdienen met staking. Om het actuele aanbod en opbrengsten van cryptomunten te controleren kun je naar het staking tabblad gaan op je handelsaccount. Staking opbrengsten van cryptomunten worden bij Bitvavo dagelijks berekend en vervolgens elke maandag uitgekeerd.

Bitvavo staking voordelen

Cryptomunten staken op Bitvavo heeft de volgende voordelen:

Rente op rente

Doordat Bitvavo de staking opbrengsten dagelijks berekend zul je over nieuw verkregen cryptocurrency gelijk de volgende dag ook staking opbrengsten ontvangen. Hierdoor profiteer je gelijk van het begrip ‘rente op rente’.

Dit is voordelig in vergelijking met een spaarrekening aangezien je hierbij vaak aan het einde van het jaar pas de rente ontvangt. Bij Bitvavo kun je dus optimaal gebruiken van rente op rente.

Duidelijk overzicht

Via het staking tabblad op je handelsaccount kun je gemakkelijk zien met welke cryptocurrency uit je portefeuille je geld verdient. Daarbij wordt gelijk ook inzichtelijk hoeveel je procentueel verdient en welk bedrag je jaarlijks verdient op basis van de actuele koersen en inleg. 

staking bitvavo voordelen

Mogelijkheid tot verkopen

Normaal gesproken zet je cryptomunten bij staking voor een bepaalde periode vast. Echter, doordat Bitvavo een groot bestand aan klanten heeft heb je de mogelijkheid om op elk moment de cryptomunten weer te verkopen.

Dit is ideaal doordat je hierdoor flexibel bent met je middelen en gemakkelijk geld kunt opnemen van je account of kunt investeren in een andere cryptomunt indien zich een goede kans voordoet. 

Gemakkelijk

Cryptomunten aankopen op Bitvavo is erg gemakkelijk. Nadat je een account hebt aangemaakt en je identiteit heb geverifieerd kun je gelijk beginnen en geld storten. Hierdoor kun je binnen enkele minuten geld verdienen met staking. 

Bitvavo staking nadelen

Cryptomunten staken op Bitvavo heeft de volgende nadelen:

Volatiliteit

Tenzij je een stablecoin gaat staken bij Bitvavo zoals de USD Coin heb je te maken met volatiliteit van cryptocurrency. Hierbij kunnen cryptomunten dus erg snel in waarde dalen wanneer de markt slecht is.

Hierdoor kan in het geval van een slechte markt de dalende waarde van een cryptomunt het voordeel van staking teniet doen. Daarom is het belangrijk dat je ook naar de actuele koers kijkt en analyseert welke kant deze op zal gaan. 

Rendementen

Vergeleken met andere crypto brokers zijn de rendementen bij Bitvavo niet extreem hoog. Hoewel afhankelijk van de actuele koersen soms wel hoge rendementen voorkomen was op het moment van schrijven het hoogste rendement 7,50% op ICON.

Geen hardware wallet

Wanneer je cryptomunten wilt staken bij Bitvavo heb je niet de mogelijkheid om deze cryptomunten te boeken naar een hardware wallet. Hierdoor ben je afhankelijk van de veiligheid van de broker zelf. Hoewel een hardware wallet altijd de meest veilige optie zal zijn, staat Bitvavo bekend als een veilige broker.

Gratis crypto training

Wanneer je gaat handelen in cryptocurrency is een goede basiskennis van groot belang. Of je nu gaat daytraden, op lange termijn handelt of graag geld wilt gaan verdienen met het staken van cryptomunten. Iedereen heeft een goede kennis en strategie nodig om succesvol te worden met handelen in crypto.

Daarom kan een online training waarin je meer leert over cryptocurrency en blockchain nooit kwaad. Hierbij kun je zelf kiezen wanneer je videolessen volgt op het moment dat voor jou het beste uitkomt!

Via de onderstaande knop kun je een gratis crypto training van 1,5 uur volgen van experts Patrick Suiker en Derek Westra. Hiermee zul je meer leren over handelen in crypto, strategieën en hoe je parels kunt vinden. 

Beginners Crypto Cursus

Crypto Masterclass

Eindelijk alles leren over handelen in crypto? Je kunt nu tijdelijk eerst de gratis training volgen van AllesOverCrypto om te ontdekken of cryptocurrency echt bij je past!

Bitvavo staking conclusie

In dit artikel hebben we naar Bitvavo staking gekeken. Hierbij zijn de cryptomunten die je kunt staken inzichtelijk gemaakt en hoe dit precies werkt. Ook hebben we gekeken naar de voor- en nadelen van staken op Bitvavo. We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen over de werking van staking. 

Plaats een reactie