Beste altcoins op lange termijn

In dit artikel ontdek je de 7 beste altcoins op lange termijn. Deze cryptomunten zijn potentieel goede investeringen die op de lange termijn mooie rendementen kunnen opleveren. Daarbij maken we bij elke cryptomunt ook de actuele koers inzichtelijk.

Naast dat we kijken naar de beste altcoins op lange termijn zullen we ook een korte uitleg geven over altcoins en de voordelen van lange termijn beleggen ten opzichte van korte termijn. Hierdoor heb je aan het einde van dit artikel meer inzichtelijk over beleggen in altcoins op lange termijn.

Inhoudsopgave

Wat zijn altcoins?

Altcoins worden gezien als alle cryptomunten naast de Bitcoin. Eigenlijk is daarmee dus elke cryptomunt naast de Bitcoin een altcoin. In totaal zijn er meer dan tienduizend altcoins op de markt waarin je kunt handelen waarvan je waarschijnlijk al enkele zult kennen.

Hierbij zijn bekende namen Ethereum, NEO, Litecoin en Cardano. Vaak hebben altcoins een achterliggende gedachte of doelstellingen waarvoor de munt gemaakt is. Dit voor bijvoorbeeld het bouwen van gedecentraliseerde applicaties of uitvoeren van internationale betalingen.

wat zijn beste altcoins op lange termijn

Beste altcoins op lange termijn

De volgende zeven cryptomunten zijn potentieel de beste altcoins op lange termijn. Hierbij kijken we vanuit een informatief perspectief naar deze altcoins. Dit is niet gelijk een aanbeveling om deze cryptomunten ook te kopen of verkopen. Doe altijd zelf uitgebreid onderzoek en investeer alleen geld dat je kunt missen.

1. Ethereum (ETH)

De eigen cryptocurrency van Ethereum heet Ether en wordt afgekort met ETH. Het wordt gebruikt als valuta om te betalen voor transacties op de Ethereum blockchain. Daarbij is Ethereum een smart contract platform voor het creëren van gedecentraliseerde apps.

De cryptomunt is in 2013 door Vitalik Buterin gecreëerd en komt met een eigen programmeertaal, Solidity. Ethereum heeft oorspronkelijk ook de basis gelegd voor wat nu bekend staat als gedecentraliseerde financiën (DeFi). Dit heeft ervoor gezorgd dat een groot deel van de gedecentraliseerde financiering gebruik maakt van Ethereum.

Ook wordt de blockchain van Ethereum gebruikt door veel andere altcoins. Dit zorgt ervoor samen met DeFi en mechanismen die de schaarste van Ethereum vergroten dat deze altcoin de nummer één plek op onze lijst van beste altcoins op lange termijn heeft gekregen.

Koers

2. Cardano (ADA)

Net als Ethereum is Cardano een smart contract platform waarbij gedecentraliseerde apps worden gecreëerd. Ook is het een van de grootste cryptomunten van de markt. Hierbij staat Cardano op de derde plek als het aankomt op marktaandeel. 

Cardano heeft een maximale voorraad van 45 miljard ADA. Momenteel is hiervan ongeveer 32 miljard in omloop. Het belangrijkste is dat Cardano een Proof-of-Stake (PoS) consensus algoritme gebruikt op zijn blockchain. Dit betekent dat de blockchain ook projecten aantrekt die duurzaamheid voorop stellen.

Ook heeft het hoofd van het Cardano project Charles Hoskinson zijn zinnen gezet om nog veel meer te bereiken met Cardano. Hierbij werkt het team voortdurend om nieuwe mogelijkheden te verkennen en de bestaande grenzen van blockchain te verleggen. Dit maakt Cardano een erg interessante altcoin. 

Koers

3. Chainlink (LINK)

Oorspronkelijk werd Chainlink in 2017 aangeboden als ICO (initial coin offering). Hierbij is Chainlink een gedecentraliseerd netwerk van nodes die data en informatie van off-blockchain bronnen doorgeven aan on-blockchain smart contracts via oracles. 

Daarbij werkt Chainlink met een zogenaamd Proof of Importance systeem. Bij dit systeem is reputatie van groot belang waarbij de node operators die de LINK-tokens hebben vastgezet, grotere smart contracts ontvangen. Dit kan Chainlink een erg interessante altcoin op lange termijn maken.

Chainlink heeft consistent een volume van meer dan driehonderd miljoen dollar. Hierdoor behoort het project tot de twintig grootste crypto projecten. Wel is momenteel slechts 35% van de maximale voorraad in omloop waardoor enige onzekerheid bestaat over de hoeveelheid cryptomunten die in circulatie komen.

Koers

4. Ripple (XRP)

Ripple is een project dat een erg duidelijk doel voor ogen heeft. Het wil namelijk het huidige SWIFT grensoverschrijdende banktransactiemodel vervangen. Het versturen van geld over de grens is namelijk vaak een uitdaging waarbij de meeste banken ook extra kosten rekenen voor internationale overboekingen.

Hierbij nemen de extra kosten voor internationale overboekingen alleen maar toe zodra meer banken bij een transactie betrokken raken. Het team van Ripple wil dit model dus vervangen en internationale transacties vereenvoudigde. Hierbij is de gelieerde token XPR.

Het nadeel van Ripple is wel dat het nog wel eens in conflict is met Amerikaanse toezichthouders. Hierbij heeft Ripple in het verleden ook aantijgingen van de instantie SEC gehad wat een negatief effect had op de prijs. Echter, is het team en de community van Ripple erg veerkrachtig waarmee het nog steeds een populaire altcoin is.

Koers

5. Solana (SOL)

Solona is een cryptomunt die erg snel is opgeklommen tot een van de grotere cryptomunten op de markt. Hierbij heeft Solana zelfs op momenten dat de markt er slecht voor stond groei meegemaakt door de populariteit bij handelaren.

Veel van deze aantrekkingskracht van Solana komt door de lage kosten en de hoge snelheid van het platform. Hierbij rekent Solana naar verluidt minder dan één cent per transactie en kan het tot vijftigduizend transacties per seconde verwerken.

Ook is Solana een van de meest gebruikte cryptomunten op de NTF markt. Deze markt voor Non Fungible Tokens is de afgelopen jaren hard gegroeid waarbij steeds meer mensen geïnteresseerd raken en investeren in Non Fungible Tokens. Dit maakt Solana mogelijk een van de betere altcoins op lange termijn.

Koers

6. Uniswap (UNI)

Een vrij nieuwe cryptomunt is Uniswap. Dit is een toonaangevende gedecentraliseerde cryptobeurs die draait op de Ethereum-blockchain. Het maakt gebruik van een vrij nieuw type handelsmodel met een geautomatiseerd liquiditeits protocol, dat mensen die handelen op de beurs stimuleert om liquiditeitsverschaffers te worden. 

Met dit systeem hoeft een koper of verkoper niet te wachten tot er een tegenpartij verschijnt om een transactie te voltooien. In plaats daarvan kunnen ze elke transactie onmiddellijk uitvoeren tegen een bekende prijs, op voorwaarde dat er voldoende liquiditeit is in de betreffende pool om dit mogelijk te maken.

Met de toepassing van deze nieuwe technieken is Uniswap mogelijk een interessante altcoin om in te investeren. Wel is deze altcoin nog vrij nieuw wat zorgt voor meer onzekerheid ten opzichte van andere cryptomunten.

Koers

7. Tron (TRX)

TRON heeft als doel om een wereldwijd digitaal netwerk voor entertainment te bouwen waarmee gebruikers moeiteloos en goedkoop content kunnen verspreiden en delen. Door de noodzaak voor een bemiddelaar weg te nemen, stelt TRON iedereen in staat om hun inhoud op de blockchain gebouwde ecosysteem te plaatsen.

Dit met het doel om de prijzen van distributiekanalen voor uitgevers te verlagen, terwijl wordt gehint op de mogelijkheid voor lagere consumententarieven bij het verkrijgen van toegang tot die inhoudt. De TRX is de gelieerde token die het systeem aandrijft.

Volgens de website van Tron heeft het project een aantal bekende partners waaronder Samsung, Poloniex, BitTorrent, Swisscom Blockchain en Opera. Daarmee kan Tron een interessante altcoin zijn. 

Koers

Beste altcoins op lange termijn conclusie

In dit artikel hebben we naar de zeven beste altcoins op lange termijn gekeken. Zoals eerder gezegd is dit geen aanbeveling om deze altcoins ook daadwerkelijk te kopen. Doe altijd zelf verder onderzoek op basis van meerdere bronnen en investeer alleen geld dat je kunt missen.

beste altcoins op lange termijn conclusie

Veelgestelde vragen

Hoe vind je goede altcoins?

Het beste is om uitgebreid onderzoek te doen om op basis daarvan beslissingen te maken. Kijk hierbij naar de markten, nieuwsartikelen, voorspellingen en achterliggende technologieën van een altcoin.

Welke altcoins hebben de meeste potentie?

Dat is moeilijk te zeggen aangezien de situatie continu kan veranderen. Naast de zeven altcoins uit dit artikel zijn er nog vele andere waarin je kunt handelen en die mogelijk ook veel potentie hebben.

Hoeveel altcoins zijn er?

Het aantal altcoins blijft continu groeien. Tegenwoordig zijn er al meer dan tienduizend verschillende altcoins op de markt waarin je kunt handelen. 

Waar kun je handelen in altcoins?

Wij raden hiervoor Bitvavo aan. Dit is een Nederlandse broker waar je in veel altcoins kun handelen voor zeer scherpe tarieven. Daarnaast heeft Bitvavo uitgebreide koersen en een eigen app voor IOS en Android.

Plaats een reactie